Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Amedliler çözüm ve barış için ne diyor?


AMED – Devlet Bahçeli ve Özgür Özel’in açıklamalarına temkinli yaklaşan Amedliler, somut adımların atılmasıyla çözüm ve barışın mümkün olabileceğini vurguladı. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dünkü Meclis konuşmasında İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde 43 aydır kendisinden haber alınamayan PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kabul etti. Bahçeli, “Tecrid kaldırılırsa gelsin, TBMM’de DEM Grup Toplantısı’nda konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayeti gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılmasının önü de ardına kadar açılsın. Adres İmralı’dan DEM’e uzansın” açıklamasında bulundu. 

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de bütün partilerin olduğu bir masada Kürt sorununun konuşulması gerektiğini belirterek, “Kürtleri Türkiye Cumhuriyeti’nin sahibi yapalım. Biz kurucu parti olarak buradayız, her şeyi hep birlikte yapmayı teklif ediyoruz” dedi. 

 

Siyasetteki tartışmalar devam ederken, yaşananlara dair Amed’deki yurttaşlara mikrofon uzattık. Cumhur İttifakı ve CHP’nin açıklamalarına temkinli yaklaşan yurttaşlara göre kalıcı bir çözüm ve barış, somut adımların atılmsıyla mümkün. 

 

Bazı kişiler Bahçeli’nin son çıkışlarına karşı şaşırdıklarını belirtirken, yurttaşların büyük bölümü operasyonlar ve İmralı tecridinin sonlandırılarak, somut adımların atılmasını istedi. 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version