Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Amed’de KHK eylemi 106’ncı haftasında


AMED – KESK Amed Şubeler Platformu, eylemlerinin 106’ncı haftasında ihraç edilen arkadaşlarının göreve iade edilmesini istedi. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilen kamu emekçilerinin göreve iade edilmesi talebiyle 106’ncı kez bir araya geldi. Yenişehir ilçesi Ofis semtinde bulunan Hazal Park’ta yapılan açıklamada, “KHK’ler gidecek biz kalacağız” pankartı açıldı. 

 

Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) Amed Şube Başkanı Mehmet Uluğ, birçok kişinin hukuksuz uygulamalarla ihraç edildiğin vurguladı. Uluğ, “Bununla da yetinmeyen iktidar, anti demokratik yaklaşımının devamı olarak işinden ettiği birçok emekçiye ve ailelerine bu ülkenin vatandaşı değilmiş gibi davranarak, birçok sosyal haktan da mahrum bırakmış, birçoğunu da cezaevlerine atarak özgürlüklerini de ellerinden almıştır. OHAL KHK’leri yetmezmiş gibi, 375 sayılı KHK’ye eklenen geçici 35’inci Madde eliyle ihraç kararları verip emekçileri ekmek ile terbiye edebilecekleri yanılgısına bir kez daha düşmüşlerdir. Haksız hukuksuz kararların ortağı olan herkes 32 tane KHK’nin tarihin çöplüğünde yerini aldığını görmelidir ve bu yönlü ısrarcı tavrını sonlandırmalıdır” dedi. 

 

Anayasa Mahkemesi (AYM) kararlarının mahkemeler tarafından tanınmadığını ifade eden Uluğ, “Hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen tüm arkadaşlarımızın dosyaları herhangi bir ceza verilmeden sonuçlandırılmalı ve bugüne kadar ihraç edilen tüm arkadaşlarımız bütün haklarıyla birlikte derhal görevlerine iade edilmelidirler” dedi. 

 

Açıklama, “Bijî berxwedana kedkaran” ve “KESK’li ihraçlar onurumuzdur” sloganlarıyla son buldu.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version