Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ALMANYA | Çin vatandaşı casusluk suçlamasıyla gözaltına alındı

ALMANYA | Çin vatandaşı casusluk suçlamasıyla gözaltına alındı


Almanya’nın Leipzig şehrinde havaalanında çalışan bir Çin vatandaşı casusluk şüphesiyle gözaltına alındı. Şüpheli başka bir ajana askeri teçhizat nakliyesi ilgili bilgi aktarmakla suçlanıyor.

Alman savcılığı Salı günü yaptığı açıklamada Çinli bir kadının Çin gizli servisi için istihbarat ajanı olduğu şüphesiyle tutuklandığını duyurdu. Savcılara göre kimliği Yaqi X. olarak açıklanan şüpheli, Almanya’nın doğusundaki Leipzig/Halle Havaalanı’nda lojistik hizmetler sağlayan bir şirkette çalışıyordu.

Savcılar, Çinli Yaqi X.’in görevini askeri teçhizatın nakliyesi ve bir Alman silah şirketiyle bağlantılı kişiler hakkında bilgi toplamak için kullandığını belirtti. X., Ağustos 2023 ortasından Şubat 2024 ortasına kadar, ayrı olarak kovuşturulan bir şüpheli olan Jian G.’ye defalarca”bilgi sağlamakla suçlanıyor. Bilgiler arasında havaalanındaki uçuşlar, yük ve yolcuların yanı sıra askeri teçhizatın taşınmasına ilişkin ayrıntıların da yer aldığı ifade edildi.

AfD’li vekilin asistanı da tutuklanmıştı

Aşırı sağcı politikacı Maximilian Krah’ın eski bir çalışanı olan Jian G., Nisan ayında casusluk şüphesiyle tutuklanmıştı.

Savcılığa göre G.’nin Almanya’daki Çinli muhalefet üyeleri hakkında casusluk yaptığı ve Avrupa Parlamentosu’ndaki müzakereler ve kararlar hakkında gizli servise bilgi aktardığı iddia ediliyordu. Avrupa Parlamentosu ve Almanya için Alternatif (AfD) partisi üyesi olan Krah’ın ofisleri bu yılın başlarında G.’ye karşı açılan davayla bağlantılı olarak arandı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version