Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ali Yerlikaya ‘gereği yapıldı’ demişti: Sahte İçişleri Bakanlığı kartıyla gezen AKP’liler tahliye oldu

Ali Yerlikaya ‘gereği yapıldı’ demişti: Sahte İçişleri Bakanlığı kartıyla gezen AKP’liler tahliye oldu


Sahte İçişleri Bakanlığı kartları kullandıkları ortaya çıkan ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın “Gereği yapıldı” notuyla yakalandıklarını açıkladığı Ak Gençlik Ocakları Başkanı Ferhat Aydoğan ile yardımcısının iki ayda serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığı adına sahte kartlar bastırıp kendilerine ‘koruma zırhı’ yaratmaya çalıştıkları ortaya çıkan Ak Gençlik Ocakları Genel Başkanı Ferhat Aydoğan ile kendisini Aydoğan’ın Özel Kalem Müdürü olarak tanıtan Ergin Vançin, iki ayda serbest bırakıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın, Temmuz ayında “Devlet kurumlarının adını kullanarak dolandırıcılık yapan ve imtiyaz sağlamaya çalışanlara, suç odakları ve suçlulara göz açtırmayacağız” demesine rağmen, Aydoğan ile Vançin’in yaklaşık iki ay sonra Adana Suluca Cezaevi’nden tahliye edildiği öğrenildi.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Aydoğan’ın babası da tahliyeyi doğruladı. Baba Muzaffer Aydoğan “Oğlum cezaevinden çıktı” dedi. Aydoğan’ın, bir internet sitesine 26 Eylül tarihinde Adana’daki bir arsanın satışı için kendi adıyla ilan verdiği de belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Kendisini ‘gazeteci’ olarak tanıtan, çakarlı araçlarla dolaşan, İçişleri Bakanlığı imzalı tanıtım kartı kullanan ve kaymakamlar, valililer ile bazı bürokratlarla fotoğrafları bulunan Ferhat Aydoğan, daha önce suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın “basın danışmanı” olduğu iddiasıyla gündeme gelmişti.

Çakıcı, yaptığı paylaşımla bunu reddetmişti. 6 Şubat depremlerinin ardından Maraş’a giden Aydoğan, burada Orgeneral Arif Çetin’le görüştüğünü sosyal medyadan duyurmuş, bu görüntüler sonrası Çakıcı, Aydoğan’ın danışmanı olmadığını söylemişti. Aydoğan’ın Alaattin Çakıcı ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Devlet Bahçeli’nin basın danışmanı Yıldıray Çiçek gibi isimlerle fotoğrafları bulunuyor.

GEREĞİ YAPILDI-19

11.07.2024 tarihinde Sosyal Medya Platformu üzerinden İçişleri Bakanlığımızı etiketleyerek paylaşılan ihbar sonucu, İçişleri Bakanlığımızın ismi kullanılarak kimlik kartları düzenlenmiş olduğu tespit edilmiştir.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce ihbarın… pic.twitter.com/QtgM0RQY5c

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) July 12, 2024

YERLİKAYA ‘GEREĞİ YAPILDI’ DEMİŞTİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise Aydoğan ile Vançin’in Bakanlık logolu sahte kartlar bastırdıklarının ortaya çıkması sonrası yükselen tepkilerin ardından “Gereği yapıldı” başlığıyla 12 Temmuz 2024 tarihinde açıklama yapmıştı. İkilinin tutuklandığını duyuran Yerlikaya, “11.07.2024 tarihinde Sosyal Medya Platformu üzerinden İçişleri Bakanlığımızı etiketleyerek paylaşılan ihbar sonucu, İçişleri Bakanlığımızın ismi kullanılarak kimlik kartları düzenlenmiş olduğu tespit edilmiştir” ifadelerini kullanmıştı.

Yerlikaya paylaşımda “Adana İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce ihbarın değerlendirilmesi üzerine yapılan çalışmalar sonucu; E. V. ve aynı araç içerisinde bulunan F. A. adlı şüpheliler suça konu kartlarla birlikte yakalanmıştır. Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca şahıslar hakkında Nitelikli Dolandırıcılığa Teşebbüs, Belgede Sahtecilik ve Nüfuz Ticareti suçlarından soruşturma açılmış, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştır. Devlet kurumlarının adını kullanarak dolandırıcılık yapan ve imtiyaz sağlamaya çalışanlara, suç odakları ve suçlulara göz açtırmayacağız.” demişti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version