Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ali Erbaş emekliye ayrılırsa, maaşı 78 bin TL olacak; ikramiyesi ise 1.8 milyon lira

Ali Erbaş’ın kaldığı konutun bütün sabit giderleri, Diyanet bütçesinden karşılanıyor

Son dönemde tartışmaların odağındaki Diyanet’te, emekli olacak personele verilecek aylıkları gösteren tablo, iddiaya göre ‘tepki çekmemesi’ için çalışanlara gönderilmedi. Buna göre Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş emekli olursa aylık 78 bin TL maaş ve 1,8 milyon ikramiye alacak.

Konuyla ilgili BirGün’de yer alan haberde Diyanet kaynaklarından alınan bilgilere yer veriliyor. Buna göre, her yılın ocak ve temmuz aylarında personele gönderilen ve emekli olacak personele verilecek ücretleri içeren belge temmuz 2024’te personel ile paylaşılmadı. Tablonun paylaşılmasına, haberin ardından yasak geldiği iddia edilirken Diyanet personelinin, ilgili personeli telefonla arayarak, “Emekli olursam maaşım ve ikramiyem ne olacak?” diye sorarak bilgi aldığı belirtildi.

Ocak 2024’te emekli olması durumunda 65 bin TL maaş alması beklenen Ali Erbaş’ın emekli aylığının Ekim 2024 itibarıyla 78 bin TL ila 78 bin TL arasında hesaplandığı bildirildi. Erbaş’ın emekli ikramiyesinin ise 1,5 milyon TL’den 1,8 milyon TL’ye yükseldiği kaydedildi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda üst düzey pozisyonlarda görev yapan diğer bazı personelin emekli aylıkları ise temmuz ayındaki zamların ardından şu seviyeye yükseldi:

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version