Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Akraba kayırmacılığı ve arsaların peşkeş çekilmesi kabul edilemez!

Akraba kayırmacılığı ve arsaların peşkeş çekilmesi kabul edilemez!


Serbest Görüş/Orhan Bakırcı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Horasan Belediye Başkanı Hayrettin Özdemir‘in yakın akrabalarını belediyede işe alması ve belediyeye ait arsaları değerinin çok altında devretmesi iddiaları iddialarınü “Horasan halkının hakkı peşkeş çekiliyor” ifadeleriyle değerlendirdi.

“İçişleri Bakanlığı soruşturma izni vermeli”

Eş, yaptığı açıklamada, kamu kaynaklarının bu denli hoyratça ve adaletsizce kullanılmasına sert tepki göstererek, “Bir belediye başkanının, makamını kendi akrabalarını işe almak ve kamu mallarını aile içinde bölüştürmek için kullanması kabul edilemez. Bu, sadece hukuk tanımazlık değil, halka yapılan büyük bir haksızlıktır. Gündeme gelen iddialar çok net ve açıktır. İçişleri bakanlığı bu konuda soruşturma izni verip, sorumlular hakkında gereğinin yapılmasını sağlamalıdır. Aksi takdirde kurumlara olan güven daha da azalacaktır” diye konuştu.

“Peşkeş çekilen arsalar Horasan halkının malıdır”

Özellikle belediyeye ait arsaların Belediye Başkanı Hayrettin Özdemir’in akrabasına yarı fiyatına satılması iddialarına değinen Eş, “Bu arsalar Horasan halkının malıdır, şahısların değil. Birileri kendi cebini doldururken, halkın malını bu şekilde feda edemez. Bu satışı yapılan arsalar da açılacak olan soruşturma dahilinde incelenip, gerçek sahibi olan Horasan halkına iade edilmelidir” şeklinde konuştu.

Eş, bu tür olayların sadece Horasan’da değil, ülke genelinde yaygınlaşan bir yönetim anlayışının sonucu olduğuna dikkat çekerek, bu düzene karşı mücadele etmeye kararlı olduklarını söyledi.

Exit mobile version