Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’nin ‘yürü ya kulum’ dediği yandaş müteahhit 10 milyarlık ihaleyi kaptı

Erdoğan’ın kitabıyla poz vermişti: Yandaş müteahhide kamudan ihale yağdı


AKP’den milletvekili aday adayı olan Ziver İnşaat’ın sahibi Veysel Demirci’nin sahibi olduğu Ziver İnşaat’a kamuda girdiği iki ihaleden yaklaşık 10 milyar liralık iş verildi.

Rekabete imkan veren, kanunun esas olarak öngördüğü “Açık usul” yerine, AKP’nin istediği ihaleyi istediğine verme aracı olarak kullandığı “21/B pazarlık ve belli istekliler arasında” usulüyle yapılan ihaleler yine tanıdık isme gittiği öğrenildi.

Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre, Veysel Demirci’ye ait Ziver İnşaatın şirketine iki ihalede toplam 9 milyar 779 milyon 779 bin TL’lik iş verildi. İhale sözleşmelerinin ileri ki günlerde imzalanması bekleniyor.

KAMUNUN MİLYARLIK İHALELERİ DEMİRCİ’YE GİTTİ

Karayolları Genel Müdürlüğü dün Adıyaman- Çelikhan İl Yolu 0+000-39+444 arası yapım işi ihalesini yaptı.

‘Belli istekliler arasında’ usulüyle yapılan ihaleye 10 firma çağrıldı. Yaklaşık değeri 8 milyar 258 milyon 45 bin TL olan ihaleyi 7 milyar 557 milyon 557 bin TL bedelle Ziver İnşaat ve Ziver Petrol Anonim şirketi ortaklığına gitti. İşin süresinin 950 gün olarak belirlendiği görüldü.

Yine aynı gün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi(TOKİ) Başkanlığı tarafından Elazığ merkez Zafran Mahallesinde 3. Etap 872 konu, 8 adet ticaret, 1 fırın, sosyal tesis, ilkokul, cami inşaatları ile altyapı ve çevre düzenleme işi ihalesi yapıldı.

Yaklaşık maliyeti 3 milyar 14 milyon 439 bin TL olan ihaleye 10 firma katılırken sadece 6 firma teklif verdi. Pazarlık usulüyle gerçekleşen ihale 2 milyar 222 milyon TL bedelle Ziver Petrol ve Ziver İnşaat Anonim Şirketinde kaldı.

“DEVLETİN KASASINI BİRKAÇ ŞİRKETE TESLİM ETMİŞ FATURAYI HALKA KESİYOR”

AKP iktidarının devletin kasasını birkaç şirkete teslim ettiğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, şöyle konuştu:

‘‘AKP’nin adeta “yürü ya kulum” dediği Demirci’nin aldığı en son ihaleler ise Karayolları Genel Müdürlüğünün Adıyaman-Çelikhan İl yolu 39+444 arası yapım işi ile TOKİ ihalesi. KGM’nin İhalesinin yaklaşık değeri 8 milyar 258 milyon lira, TOKİ’ninki ise 2 milyar 733 milyon lira. Asgari ücretlinin cebine, emeklinin aylığına göz diken bu iktidar, kendi çevresini zenginleştirmekten asla geri durmuyor.

Kamu ihaleleri AKP’li olduğu bilinen isimlere akmaya devam ediyor. AKP iktidarının 22 yıllık döneminde sadece 5’li çeteye değil, birçok AKP’li müteahhit de kamu ihaleleriyle zenginleştirildi. AKP’nin ‘gözde’ müteahhit şirketlerinden birisi de son zamanlarda kamudan aldığı milyarlık ihaleler birçok kez basında yer alan Ziver Holding.

Bu holdingin sahibi ve aynı zamanda yönetim kurulu başkanı Veysel Demirci. Bu kişi, 2015 genel seçimlerden AKP’den Elazığ Milletvekili aday adayı oldu, ancak aday gösterilmedi. Aday gösterilmedi ama kamunun milyarlık ihaleleri bu kişiye gitmeye devam etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kitabıyla poz veren ve AKP’li birçok siyasiyle arasının iyi olduğu bilinen Demirci, Elazığ’da AKP’nin il binasına katkıda bulunduğu için AKP’nin Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandermir’den plaket bile aldı.

Deprem, afet gibi dönemlerde uygulanmak üzere yürürlüğe konulan ‘davet’ usulü rutin hale getirildiği için yandaş şirketler gününü gün ediyor.

İktidarsa “EYT Ekonomiyi bozdu” diye vatandaşı suçluyor. Devletin kasasını bir kaç şirkete teslim etmiş, faturayı halka kesiyor. Bu hükümet, devleti işte böyle soyuyor.’’

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version