Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’li Midyat Belediyesi’nde 60 milyon TL’lik vurgun


MÊRDÎN – AKP’li Midyat Belediyesi’nde aralarında özel kalem müdürünün de bulunduğu 4 ismin, yaklaşık 60 milyon TL değerinde vurgun yaptığı, bunun üzerine açığa alındıkları öğrenildi. 

 

Mêrdîn’in AKP’li Midyat İlçe Belediyesi’nde yaklaşık 60 milyonluk vurgun yapıldığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, Midyat Belediyesi Başkanı Veysi Şahin’in seçim döneminde yaptığı harcamaların yanı sıra Midyat Kültür Festivali ile imar alanında yapılan bazı harcamaların ödemesi yapılmadı. Bunun üzerine yapılan incelemede belediye kasasından söz konusu harcamalar için yaklaşık 60 milyon TL alındığı ortaya çıktı.

 

SANAL PARAYA YATIRILDI

 

Daha sonra harcamalardan sorumlu İmar İşleri Müdürlüğü’nde görevli Abdullah A., Belediye İştiraki Müdürü Ahmet C., Belediye Başkanı Veysi Şahin’in Özel Kalem Müdürü Halil P. ile Muhasebe yetkilisi Maşuk C., açığa alındı. Bahsi geçen isimlerin kasadan çıkardıkları parayı sanal para sistemlerine yatırdıkları ve kaybettikleri iddia edilirken, belediye tarafından yapılan şikayet üzerine inceleme başlatıldı. 

 

İNCELEME BAŞLATILDI

 

Olaya ilişkin İçişleri Bakanlığı ve Mülkiye Müfettişleri’nin de belediyede inceleme başlattığı öğrenildi. 

 

MA / Ahmet Kanbal 

 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version