Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’li Efkan Ala’dan ‘yeni çözüm süreci’ açıklaması: “Bizim masamızda böyle bir şey yok”

AKP’li Efkan Ala’dan ‘yeni çözüm süreci’ açıklaması: “Bizim masamızda böyle bir şey yok”


AKP Genel Başkan Vekili Efkan Ala, ‘yeni çözüm süreci’ tartışmalarına ilişkin konuştu. Ala, gündemlerinde böyle bir konunun olmadığını söyledi. Efkan Ala, 2015’teki Dolmabahçe Mutabakatı’nda yer alan isimlerden biriydi.

Yeni çözüm süreci tartışmalarına ilişkin bir açıklama da AKP Genel Başkan Vekili Efkan ala’dan geldi. 2015’teki çözüm süreci görüşmelerinde kritik konumda yer alan ve HDP heyetiyle birlikte açıklanan “Dolmabahçe Mutabakatı”nda ‘İçişleri Bakanı’ olarak kamuoyunun karşısına çıkan Efkan Ala, Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 1 Ekim’deki TBMM açılışında Devlet Bahçeli’nin DEM Parti’lilerle tokalaşmasında MHP lideri ile birlikte DEM Parti sıralarına giden Ala, yeni çözüm süreci tartışmalarına ilişkin, “Bizim masamızda böyle bir şey yok. O daha önce yapıldı, oldu bitti. Türkiye, o günden bugüne birçok şey yaşadı. Sorun da farklı, sorunlara bulunacak çare de farklı. Her seferinde aynı şeyi yapmak durumunda değiliz.” ifadelerini kullandı.

“Dolmabahçe mutabakatı” nedir?

Silahlı çatışmaların sona ermesi ve silahların bırakılması için başlatılan çözüm sürecine denk gelen 7 Haziran seçimlerinden önce 28 Şubat 2015’te 10 maddelik “Dolmabahçe mutabakatı” açıklanmıştı. Çözüm sürecinin resmiyet kazanması açısından oldukça önemli bir adım olan Dolmabahçe mutabakatı için, İmralı heyetinde yer alan dönemin HDP milletvekilleri Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder, İdris Baluken ile dönemin Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu, Dolmabahçe Sarayı’nda bir araya gelmişti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version