Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’li başkanın ölümcül kazasına 12 taksitle para cezası

AKP’li başkanın ölümcül kazasına 12 taksitle para cezası


Adıyaman’da AKP’li Akıncılar Beldesi Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya, bir kişinin ölümüne neden olduğu trafik kazasında hapis cezası aldı. Çetinkaya, bir ay sonra tahliye edildi. Üst mahkemede hapis cezası 48 bin liraya çevrilip 12 taksit yapıldı. Çetinkaya’ya hapis cezası veren Ağır Ceza Mahkemesi hâkimi sürüldü.

Halk TV’nin haberine göre, Adıyaman Akıncılar Beldesi’nin AKP’li Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya, 7 Aralık 2022’de, Aksaray’da aracıyla Şammas Çağlayan’ın kullandığı otomobile arkadan çarptı. Kazada sürücü Şammas Çağlayan hayatını kaybederken, araçta bulunan Şaban ve Kasım Çağlayan yaralandı.

1 AY SONRA TAHLİYE EDİLDİ

Kazanın ardından 8 Aralık’ta tutuklanan Çetinkaya, bir ay sonra tahliye edildi. Aksaray 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan yargılandı.

Bilirkişi raporu kazada kusurun Çetinkaya’da olduğunu belirtti. Çetinkaya’ya 16 Ocak 2024’te 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Ancak karar, Konya Bölge Adliye Mahkemesi tarafından para cezasına çevrildi. Bu cezanın 12 taksitte ödenmesine karar verildi.

Hapis cezası veren ağır ceza mahkemesi heyeti başkanı ise tenzili rütbe ile başka bir şehre sürüldü.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version