Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ailenin siyasi bağlantıları nedeniyle dosyanın kapatıldığı doğru mu?

Sevgilisinin kızını istismar eden muhtar ve o anları videoya çeken anne hakkında 88 yıla kadar hapis cezası istemi


Serbest Görüş Haber Merkezi 

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü Sera Kadıgil, Batman’ın Kozluk ilçesinde 8 yaşındaki çocuğun evinin önünde ipte asılı bulunmasının ardından istismar şüphesi ile başlatılan soruşturmanın kapatılmasını Meclis gündemine taşıdı. Kadıgil, olayla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yanıtlaması istemiyle iki soru önergesi verdi.

Batman’ın Kozluk ilçesinde yaşayan ve ocak ayında evinin önündeki ipte asılı halde bulunan 8 yaşındaki çocuk hakkında, Kozluk Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından istismar şüphesiyle soruşturma başlatılmıştı. İstismar dosyası Adli Tıp Raporu’ndaki cinsel istismar tespitlerine rağmen “somut delil yoktur” denilerek kapatılırken, 8 yaşındaki çocuğun “oyun maksadıyla” bahçedeki ipi boynuna doladığı ve boğulma tehlikesi geçirdiği iddia edilmişti.

TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, Batman’da yaşanan çocuk istismarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

Sera Kadıgil, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergelerinde şunları kaydetti:

“Batman’ın Kozluk ilçesinde yaşayan 8 yaşındaki Ş.S.’nin 7 Ocak 2024 tarihinde evinin önündeki ipte asılı bulunmasının ardından, Kozluk Cumhuriyet Başsavcılığı’nın olayla ilgili cinsel istismar şüphesiyle başlattığı soruşturmanın takipsizlik verilerek kapatıldığı basına ve kamuoyuna yansımıştır.

Gazeteci Canan Kaya’nın haberinde, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’ndan alınan ilk adli tıp raporunda cinsel istismar bulgularına rastlanıldığı iddia edilmiş, bu durumun raporla da sabit olduğu ifade edilmiştir. Bahse konu rapora göre, hem Ş.S.’nin genital bölgesinde hem de olay yerinden alınan ve biri çocuk olmak üzere 3 erkek şahsın kıyafetlerinde de sperm saptandığı ifade edilmektedir.”

“Çocuk aileye hangi güvenle teslim edildi”

TİP Sözcüsü Kadıgil, Bakan Göktaş’a şunları sordu:

  1. Bakanlığınız, 8 yaşındaki bir çocuğa yönelik adli tıp raporuyla da tespit edildiği ifade edilen cinsel istismar dosyasına müdahil olmuş mudur? Dosyanın kapatılma kararına Bakanlığınız itiraz etmiş midir, tekrar açılması için herhangi bir talepte bulunmuş mudur? İlgi haberlerin basına yansımasının önce ya da sonra Bakanlığınızca herhangi bir inceleme ya da girişim olmuş mudur?
  2. Şu anda konuşamayan hareket edemeyen 8 yaşındaki Ş.S. ile ilgili herhangi bir destek sunulmuş mudur? Ş.S. hakkında devlet koruması kararı alınması gerekliliği araştırılmış mıdır? Çocuk aileye hangi güvenle teslim edilmiştir?
  3. Çocuğun reşit olmayan başka kardeşleri var mıdır? Bu çocukların durumu ile ilgili herhangi bir inceleme yapılmış mıdır?

“Dosyanın kapatılmasının gerekçesi nedir”

Kadıgil, Bakan Tunç’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde ise şu sorulara yer verdi:

  1. 8 yaşındaki bir çocuğa yönelik adli tıp raporuyla da tespit edildiği doğru mudur? Doğruysa cinsel istismar dosyasının kapatılmasının gerekçesi nedir?
  2. Batman’ın yerel gazetesi Sonsöz’ün olayı haberleştirmesinin ardından Ş. S.’nin ailesi iki araçla gazeteyi bastığı ve haberin yayından kaldırılması için baskı yaptığı gazeteci Hatice Türkan’ı “Seni Batman’da barındırmayız” sözleriyle tehdit ettiği iddialarına yönelik herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?

“Ailenin siyasi bağlantıları nedeniyle soruşturmanın kapatıldığı iddiası doğru mu”

  1. Ailenin siyasi bağlantıları nedeniyle soruşturmanın kapatıldığı iddiası doğru mudur? Söz konusu “aile dostu” siyasiler kimlerdir? Bu siyasilerin “bilip de söylememesi gereken bir şeyler” olup olmadığı araştırılmış mıdır?
  2. Batman Barosu’nun dosyayı inceleme taleplerinin reddedilmesi gerekçesi nedir?
  3. Mağdur çocuğun akrabalarından biriyle birlikte elleri bağlı biçimde ormanlık bir piknik alanında çekilen fotoğrafları basına yansımıştır. İlgi delil soruşturma dosyasında mevcut mudur? Mevcutsa ilgili şahsın ifadesi alınmış mıdır? Değilse tüm bu iddialar ve yeni veriler ışığında çocuğun üstün yararı gözetilerek dosyanın tekrar genişletilerek açılması bakanlığınıza bağlı herhangi bir birim ya da bireyin gündeminde midir?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version