Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Afet yönetimine ay­rılan yıllık ödeneğin sadece yüzde 18,5’i kullanıldı

Afet yönetimine ay­rılan yıllık ödeneğin sadece yüzde 18,5’i kullanıldı


Dünya yazarı Naki Bakır, deprem için ayrılan ödeneklere ilişkin olarak, “Afet yönetimine ay­rılan yıllık ödeneğin ise 167,3 milyar lira ile sadece yüzde 18,5’i kullanıldı” dedi.

Son günlerde uzmanla­rın beklenen büyük İstanbul depremine ilişkin uyarıları ve afet öneminin önemi her ge­çen gün daha da artarken, yı­lın ilk dokuz ayında bu alana ayrılan ödeneklerin büyük bö­lümünün kullanılmadığına dikkat çeken Bakır, yazısında şunları söyledi:

“Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre ocak-eylül dö­neminde Hazine yardımları ve Düzenleyici ve Denetleyi­ci Kurum (DDK) gelir fazlala­rından elde edilen aktarmalar sonrası toplam merkezi yö­netim bütçe harcamaları ge­çen yılın aynı dönemine göre yüzde 81 artışla 7 trilyon 158,6 milyar lira oldu. Böylece bütçe yasası ile alınan 11 trilyon 89 milyar liralık yıllık ödeneğin yüzde 64,6’sı dokuz ayda harcandı.

Buna karşılık, bütçede şehircilik ve risk odaklı bü­tünleşik afet yönetimine ay­rılan yıllık ödeneğin ise 167,3 milyar lira ile sadece yüzde 18,5’i kullanıldı. İlk dokuz ay­da, kendi ödeneğinin çok az bir bölümünü fiilen kullanan afet yönetimi, toplam bütçe harcamalarından ise sadece yüzde 2,3 oranında bir pay ala­bildi. Afet yönetimi için yapı­lan dokuz aylık harcama, ge­çen yılın eş dönemine göre sadece yüzde 4,4 arttı. Geçen yılın aynı döneminde bu alana 160,2 milyar lira harcanmıştı.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın

 

Exit mobile version