Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Adana’da 5.0 büyüklüğünde deprem; çevre illerden de hissedildi

Adana’da 5.0 büyüklüğünde deprem; çevre illerden de hissedildi


Adana’da çevre illerde de hissedilen 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD’dan yapılan açıklamada depremin merkez üssünün Kozan olduğu bildirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adana Valisi Yavuz Selim Köşger saha tarama çalışması başlatıldığını ve şu an için olumsuz bir durum bildirilmediğini duyurdu.

AFAD açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Büyüklük:5.0 (Mw) Yer: Kozan (Adana) Tarih: 2024-10-27 Saat: 20:07:09 TSİ Enlem: 37.65694 N Boylam: 35.93833 E Derinlik: 20.13 km”

Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medyadan depreme ilişkin yaptığı açıklamada “Demrem dirençli Adana’yı kurun” uyarısında bulundu. Görür, şu açıklamayı yaptı: “Minnetli-Kozan/ Adana’da 5,0 deprem oldu. Minnetli Göksun-Yakapınar fay zonunda. Bu zon 6 Şubatta deprem üreten Çardak Fayı ile ilişkide, yani DAF’ın Adana Havzası’ndaki devamı. DAF 6 Şubat depremlerinde stres yüklendi, depremler olabilir demiştik. DEPREM DİRENÇLİ ADANA’yı kurun!”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından söz konusu depreme ilişkin bir açıklama yaptı. Yerlikaya açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Adana’nın’ın Kozan ilçesinde 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Çevre illerden de hissedilmiştir. AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına derhal başladı. An itibarıyla herhangi olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.”

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kozan ilçemiz merkezli 5.0 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşmiş olup, an itibarı ile tespit edilen olumsuz bir durum yoktur. Geçmiş olsun Kozan, Allah beterinden korusun.” dedi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version