Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Abdullah Güler: Seçmenin tekrar AK Parti’ye döndüğünü görüyoruz

Abdullah Güler: Seçmenin tekrar AK Parti’ye döndüğünü görüyoruz


AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, yaptırdıkları anketlerde seçmenin yeniden AKP’ye geri döndüğünü gördüklerini söyledi. Güler, “Birkaç ankette şu anda birinci parti olduğumuzu görüyorum. Son Ağustos-Eylül anketlerinde artık AK Parti’nin yeniden o güveni kazandığı, kendisinden uzaklaşmış olan seçmenin tekrar AK Parti’ye döndüğünü görüyoruz. Bunu biz sahada da görüyoruz” dedi.

Erken seçim ihtimali görmediğini söyleyen Güler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden adaylığına ilişkin “Daha dört yıl var. Her an her şey olabilir, farklılık olabilir” ifadelerini kullandı.

Güler, Gazete Duvar’dan gazeteci Nergis Demirkaya’nın sorularını yanıtladı. Yöneltilen sorular ve verilen cevaplardan bir bölümü şöyle:

“Muhalefet ekonomik sorunlara da işaret ederek “erken seçim” istiyor. Cumhurbaşkanı’nın bir kez daha aday olabilmesi için 2.5 yılın sonunda yapalım çağrısı var. Erken seçim ihtimali görüyor musunuz?

Ben hiç görmüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız da görmüyor. Biz işimize odaklıyız. Orta vadeli planımıza uygun, güncel öncelikli meselemiz var. Bu da ekonomi. Hayat pahalılığı, enflasyon, bütçe dengesi, döviz dengesi ve cari açık dengesi. Bizim odaklandığımız nokta belli. Vatandaşımızın güncel beklentisine uygun bir çalışma yürütüyoruz. Seçimlerin de tarihi belli, 2028. Sayın Cumhurbaşkanımız bunu ifade etti. Ama birilerinin acelesi var. Aceleleri var çünkü aldıkları kredi bitmek üzere. Vatandaş bir sürü vaatte bulundun, 6 ay geçti, ne oldu diyor? 25 yıldır İzmir Körfezi’ni bir foseptik çukuruna çevirmişsin. Temizleyeceğim, 1 yıl sonra denize girilecek demişsin. Buyurun, görelim.

Muhalefet gelen anketlerde birinci parti konumunun sürdüğünü ifade ediyor.

14-28 Mayıs seçimleri öncesinde de bunu söylüyorlardı. Yüzde altmışla falan geliyorlardı…

Sizdeki anketler ne gösteriyor?

Birkaç ankette şu anda birinci parti olduğumuzu görüyorum. Son Ağustos-Eylül anketlerinde artık AK Parti’nin yeniden o güveni kazandığı, kendisinden uzaklaşmış olan seçmenin tekrar AK Parti’ye döndüğünü görüyoruz. Bunu biz sahada da görüyoruz. Vatandaş bir şekilde bir ceza verdi, bizi uyardı, muhalefete yüklendi. Peki muhalefetten bir şey gördü mü, buldu mu? Nergis Hanım şu an muhalefetin gündeminde ne var?

Bir adaylık tartışması yaşanıyor, bunu kast ediyorsunuz sanırım?

Vatandaş sizden bunu beklemiyor ki. Vatandaş kendi güncel meselelerine yönelik somut, samimi duruş, izahat ve yaklaşım bekliyor. Biz bunu yapıyoruz. Gece, gündüz yapıyoruz. Bu hafta Meclisi açtık. Toplumumuzun çok yakın ilgi gösterdiğini bildiğimiz yapay zeka uygulamalarıyla ilgili bir araştırma komisyonu kuruyoruz. Öğretmenlik yasa teklifimize devam ediyoruz. Önümüzdeki haftalarda gelecek başka kanun teklifleriyle ilgili çalışıyoruz. Eksiğimiz olabilir ama vatandaş kendi güncel meselesine, ihtiyaçlarına samimi bir çözüm noktasında duruş bekliyor. Bunlara uygun davranmazsanız vatandaş size mahkum olmaz.

Yaptığınız bir açıklamada “Erdoğan’ın yerine kim gelecek diye bir şey olmaz, bir daha Ahmet Davutoğlu örneği yaşanmaz. 2030’a doğru tüm dünyada yapılan hesaplar var. Bu nedenle de Erdoğan’ın liderliği çok önemli” dediniz. Bir yandan da erken seçim olmayacağını söylüyorsunuz. Peki iki dönemi tamamlayan Cumhurbaşkanı nasıl tekrar aday olabilir?

Dört yılımız var. Şu anda güneyimizde, kuzeyimizde, uzak doğuda, Pasifik’te, İran’da, Balkanlar’da çok büyük gerilimler var. Bizim odaklamamız gereken nokta buralar. 4 yıl sonra oturup konuşulacaktır. Ben hep Mevlana Hazretleri’nin sözüyle bağlarım: Dostum diyor, dün geçti, dünü değiştirebilme, farklı bir şey yapma imkanı var mı? Yok. Peki yarın? Henüz gelmedi, her an her şey olabilir, farklılık olabilir. Bizim bugün ne yaptığımıza bakmamız lazım. Şu anda muhalefetin gündemi nedir diye sorduğumuzda adaylık gerilimi ve çatışmalar var diyoruz. Kim aday olacak? Vatandaşın beklentisi bu değil.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version