Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Dünya, Nasrallah olmadan daha güvenli

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’a Senato’da sert protesto: Ellerinde kan var, katil!


ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken yaptığı açıklamada, İsrail’in Hasan Nasrallah’ı öldürmesinin ardından dünyanın daha güvenli olduğunu söyledi. Blinken, Hizbullah liderini “acımasız bir terörist” olarak tanımlarken Ortadoğu’nun istikrar için en iyi şansının diplomasi olduğunda ısrar etti.

Washington’da konuşan Blinken, İran destekli Lübnanlı militan grubun Cumartesi günü ölen lideri için “Bölge ve dünya onsuz daha güvenli” dedi.

Blinken, “Hasan Nasrallah, Amerikalılar, İsrailliler, Lübnan’daki siviller, Suriye’deki siviller ve daha pek çok kurbanı olan acımasız bir teröristti” ifadelerini kullandı.

Blinken, Lübnan’da İsrail ve Hizbullah arasındaki çatışmalarda son dönemde yaşanan dramatik tırmanışa rağmen, ABD’nin hala diplomasinin bölge için en iyi yol olduğuna inandığını söyledi.

Yaklaşık bir yıldır İsrail’in Gazze’de 42 bine yakın sivili katletmesine engel olamayan Blinken, “ABD, İsrail’e ve Lübnan’a gerçek güvenlik sağlayan ve sınırın her iki tarafındaki vatandaşların evlerine dönmelerine olanak tanıyan diplomatik bir çözümü ilerletmek için bölgedeki ve dünyanın dört bir yanındaki ortaklarımızla birlikte çalışmaya devam edecektir” dedi ve ekledi: “Aynı şekilde, Gazze’de rehineleri evlerine getirecek, Gazze’deki acıları dindirecek ve tüm bölge için daha kalıcı ve güvenli bir barış ihtimalini koruyacak bir ateşkes anlaşmasını güvence altına almak için çalışmaya devam edeceğiz.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version