Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

750 TL vergi nedeniyle kredi kartı limitini düşürenlere kötü haber: Bankalara talimat gitti

Kredi kartında limit düşürmek isteyen vatandaşa engel gelebilir!


Serbest Görüş Haber Merkezi

“Savunma Sanayii Katkı Payı” adı altında kredi kartı limiti 100 bin TL ve üzerinde olan vatandaşlardan 750 TL vergi alınmasını öngören kanunun tartışıldığı süreçte kart limitlerini düşürenlere bankalardan kötü haber geldi. Tekrar limit artırmak için bankalara başvuran vatandaşlar, “ret” yanıtı aldı. 

AKP tarafından Meclis’e sunulan kanun teklifinde, kredi kartı limiti 100 bin liranın üzerinde olan herkesten bir defaya mahsus olmak üzere 750 liralık “Savunma Sanayii Katkı Payı” kesilmesi öngörülmüş, düzenleme kamuoyundaki tepkilerin ardından geri çekilmişti. Değişikliğin tartışıldığı süreçte binlerce kredi kartı kullanıcısı, 750 liralık kesintiden etkilenmemek için kredi kartı limitini düşürmeyi tercih ederken, bankacılık sektöründe yeni bir krizin yaşandığı ortaya çıktı. 

Sözcü’de yer alan habere göre; kredi kartı limitini düşüren kullanıcılar, 750 liralık kesintinin iptal olmasının ardından eski limitleri için yeniden başvuruda bulundu. Ancak bankalar, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından kredi kartı limitlerine yönelik gönderilen son talimatların ardından çok sayıda müşterisine eski kredi kartı limitini tahsis etmeme kararı aldı. 

Kart limitini eski haline döndürmek isteyen müşteriler, yaptıkları başvurunun ardından gelen SMS ile büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Bankalar, yapılan başvuruların ardından “Mevcut değerlendirmeler sonucunda limit artırım başvurunuz kabul edilememektedir” mesajı ile müşterilerine geri dönüş yaptı. 

 

 

 

Exit mobile version