Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

600 Bin Liraya Kadar Çıkıyordu… Fahiş Zamlarla Gündeme Gelen Okulda Öğrenciler Hastanelik Oldu!

600 Bin Liraya Kadar Çıkıyordu... Fahiş Zamlarla Gündeme Gelen Okulda Öğrenciler Hastanelik Oldu!


RIFAT KIRCI

Özel eğitim kurumları yeni eğitim döneminde fahiş zamlarla gündemdeki yerini korurken 2024 yılında yüzde 300 zamla velilerin tepkisini toplayan Ümraniye’deki Eyüboğlu Eğitim Kurumları’nda öğrenciler zehirlendi. Eğitim ücretlerinin 600 bin liraya kadar ulaştığı okulda öğle yemeğinde çıkan balık ve makarna menüsü öğrencilerin rahatsızlanmasına neden oldu.

HASTANEYE SEVK EDİLDİLER

Velilerin aktardığına göre Eyüboğlu Eğitim Kurumlarına ait yemekhanede çıkan çıtır balık ve soslu makarna yemeklerinden 100’e yakın öğrenci zehirledi. Öğrenciler okul yakınlarındaki özel hastanelere sevk edildi.

Konuyla ilgili bilgi almak için aradığımız Eyüboğlu Eğitim Kurumları’nın kurumsal iletişim birimi, uzun bir bekleyişin telefonunuza yanıt vererek konu ile ilgili gerekli işlemlerin yapıldığını belirtti.

‘ÖĞRETMENLERE BASKI YAPILDI’ İDDİASI

Eyüboğlu Eğitim Kurumları, bu yılın başında öğretmenlerin sendikalaşma faaliyetlerini engellediği iddiaları ile gündeme gelmişti. Buna göre öğretmenlere “Sendika ‘illegal’dir. Siyah giyinmek, sendika için WhatsApp grubu kurmak yasaktır ve bunu yapanlarla ilgili işlem başlatılacak” şeklinde mail atıldığı belirtilmişti.

Eyüboğlu Eğitim Kurumları, bu yaz döneminde yaz okulu ücretleri 85 bin liraya kadar ulaşırken yemek için ise velilerden 17 bin 500 lira talep etmişti.

Kaynak: Gerçek Gündem

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version