Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

5 kişinin öldürülmesi davasında ağırlaştırılmış müebbet talebi


MÊRDÎN – Duhoklu 5 kişinin öldürülmesine dair davada 2 sanık hakkında 5’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. 

 

Mêrdîn’in Nisêbîn (Nusaybin) ve Qoser (Kızıltepe) ilçeleri arasında 19 Ocak 2023’te Federe Kurdistan Bölgesi’nin Duhok kenti nüfusuna kayıtlı Hindirin Abdullah Salih (39), Waheda Haydar Casim (63), Abdullah Saleh Mustafa (69), Çimen Şahin Halid (75) ve Ahmed Celaleddin İbrahim (45) öldürülmesine ilişkin davada iddia makamı mütalaasını mahkemeye sundu. Cinayeti işlemekle suçlanan Faris Akseven ve Abdullah Kaplan ile olaya dahil oldukları belirtilen İbrahim Doğan, Ç. B. (17) ve Murat Yiğit hakkında açılan davada, savcı 14 Kasım’da görülecek duruşma öncesi hazırladığı mütalaasını mahkemeye sundu. 

 

‘MALLARINI ALMAK İÇİN YAPILDI’

 

Olayın siyasi bağlantısının araştırılmadığı dosyanın mütalaasında, saldırının soygun amacıyla yapıldığı savunuldu. Mütalaada, “Sanık Abdullah ve Faris’in borçları olması nedeniyle bu eylemi gerçekleştirdikleri, savunma, tanık beyanı ve yazışmalardan anlaşıldığı, eylemi başka bir saikle işlediklerine dair herhangi bir delil bulunmadığı, hal böyle olunca sanıklar Abdullah ve Faris’in maktullerin mallarını almak amacıyla araçlarını takip ettikleri ve durdurdukları” ifade edildi. 

 

‘SANIKLARIN 2’Sİ ATEŞ ETTİ’

 

Mütalaada, sanıkların silahı kimin kullandığı konusunda birbirlerini suçlamaları nedeniyle silahı kullanan kişinin tespit edilemediğini belirtildi. Sanıkların olay günü kullandığı aracın yolcu ve şoför koltuğu ile vites kolunda atış artıklarına rastlandığına dikkat çekilen mütalaada, “sanıkların dokunduğu ve oturdukları yerlerde atış artıklarının tespit edilmesi hususu dikkate alındığında her iki sanığın da maktullere ateş ettiği” tespitine yer verildi. 

 

AYR AYRI 5’ER DEFA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

 

Mütalaada, Abdullah Kaplan ve Faris Akseven hakkında “Bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme”, “Gece vakti yağma, birden fazla kişi tarafından silahla yağma” suçlarından ayrı ayrı 5’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi talep edildi. 

 

Mütalaada, Ç. B. hakkında da “Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” ve “İzinsiz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokma, imal etme, nakletme, satma” suçundan cezalandırılması istendi. 

 

BİR KİŞİYE BERAAT TALEBİ

 

Mütalaada, olayda kullanılan aracın sahibi olan ve kiralama işi yapan Murat Yiğit hakkında “Bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme”, “Gece vakti yağma, birden fazla kişi tarafından silahla yağma” suçlamalarından beraatini istedi. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version