Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

2028’e 6 ay ya da 1 yıl kala erken seçim kararı alınabilir

2028'e 6 ay ya da 1 yıl kala erken seçim kararı alınabilir


T24 Haber Merkezi

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, “Cumhurbaşkanlığı seçimi kulisleri” başlıklı yazısında “Benim beklentim erken seçim olacağı yönünde. Ama 2028’e 6 ay ya da 1 yıl kala erken seçim kararı alınabilir,” dedi.

Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimi için Ankara kulislerinde konuşulanları, tartışmaları ve olası aday isimlerini köşesine taşıyan Selvi yazısında “Erken seçim olur mu?” sorusuna dair görüşlerini açıkladı. Selvi şöyle yazdı: 

“Benim beklentim erken seçim olacağı yönünde. Ama 2028’e 6 ay ya da 1 yıl kala erken seçim kararı alınabilir. CHP, cumhurbaşkanı adaylığı ve iç çatışmaları nedeniyle oy kaybetmeye başladı. CHP gerilemeye devam eder, ekonominin düzelmesiyle ve bölgesel savaş tehdidi nedeniyle Erdoğan yeniden en güçlü aday konumuna yükselebilir. Bu durumda çoklu adaylarla seçime gidebiliriz.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Özel’den Erdoğan: Yeniden aday olmak istiyorsa son tarih Kasım 2025

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 11 Eylül’de gazeteci Murat Yetkin’e yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimi için mevcut koşullarda bir daha aday olamayacağını ama olmak istiyorsa uzlaşmak için kendilerine geleceği son tarihin Kasım 2025 olacağını söylemişti. 

Özel, Erdoğan’a, “Diyoruz ki gelin bu beş yılı ikiye bölelim; iki buçuk bizden, iki buçuk sizden. Gelin diyorum, iki buçuk yılınız dolunca getirin Meclis’e seçime gidelim. Bu da Ekim 2025’e geliyor. Diyoruz ki, aday olmak istiyorsa Sayın Erdoğan bize Kasım 2025’ten sonra gelmesin. O olmaz. İki buçuk yılı dolana kadar varız, sonra yokuz” diye seslenmişti.


 

 

Exit mobile version