Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yüzde 90 görme kaybı bulunan KHK’lı öğretmen tahliye edildi

Yüzde 90 görme kaybı bulunan KHK’lı öğretmen tahliye edildi


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın sosyal medyadan duyurduğu Gülen cemaatine yönelik ev baskınlarında İstanbul’da gözaltına alınan ve ikinci kez tutuklanan yüzde 90 görme engelli KHK’lı öğretmen Mustafa Seçkin,  6 yıl 3 ay hapis cezası verilerek tahliye edildi.

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi yaklaşık bir yıldır Elazığ’da tutuklu olan Seçkin’in sağlık durumunu göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi.

Seçkin, Elazığ KOM Şube’de alşınan ifadesinde 5 yıldır sağlık problemleri yaşadığını, yüzde 90 görme kaybı olduğunu söylemiş, “Tek başıma bir yerden bir yere destek almadan gidemiyorum. Kendi başıma iş yapamıyorum.” demişti.

Babasını bir yılda iki kez görebilen 7 yaşındaki Mehlika Seçkin’in 13 Ağustos 2024’teki açık görüş öncesi cezaevi önünde çekilen fotoğrafı…

Azerbaycan Devlet Üniversitesi’nde Tarih öğretmenliği mezunu olan ve Türkiye’de dershanelerde çalışan Seçkin, ilk kez Ekim 2018’de tutuklanmıştı. 3 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen Seçkin’e kapatılan dershanelerde çalıştığı, çocuklarını kapatılan ANAFEN kolejine gönderdiği için 1 yıl 3 ay hapis cezası verilmişti.

Elazığ KOM Şube’deki sorgusunda whatsapp yazışmaları da gündeme gelen Mustafa Seçkin’e, intihar eden 16 yaşındaki Bahadır Odabaşı‘nın babası, KHK’lı öğretmen Nurettin Odabaşı’nın oğlunun mezarı başında yaptığı duanın bile sorulmuştu.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version