Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yavaş’a hayvan barınağı ihalesi üzerinden ‘rant sağlama’ suçlaması


ANKARA – Hayvan hakları savunucuları, Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a tepki göstererek, “Barınak dedikleri ölüm kamplarını ihalelere çıkarak hayvanların kanı üzerinden rant sağlıyorlar” dedi. 

 

Hayvan, Yaşam, Özgürlük ve Sokaktayım Yanındayım İnisiyatifleri eylemlerinin 111’inci gününde, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi’nde görüşülecek olan Gökçeyurt Köpek Yaşam Alanı ihalesine karşı ABB önünde “Barınak demek katliam demek” pankartıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, sık sık “Mansur elini hayvanlardan çek”, “Toplayamazsın, hapsedemezsin, öldüremezsin” sloganları atıldı.

 

‘ÇEVRESİNİ ZENGİNLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYOR’

 

Açıklamayı hayvan hakları savunucuları adına okuyan Devrim Aden, hayvanların katledilmesinin önünü açan yasa gündeme gelmeden önce Yavaş’ın “Sokakta köpek diye bir şey olmaz” sözlerini hatırlatarak, “Mansur Yavaş köpek düşmanlığına devam ediyor” dedi. 

 

Aden, Yavaş’ın belediyeye ait Karataş Barınağı’nı “toplama kampına” benzeterek, orada hayvanların katledildiğini ifade etti. Yavaş’ın, aynen hükümet gibi kendi yandaşlarını ve çevresini rant politikasıyla zenginleştirdiğini, muhalefet iddiasının da tamamen boş bir iddia olduğunu ifade eden Aden, daha önce 6 bin hayvan için kamp inşa ettiğini, sonra müteahhitlere para kazandırmak için söz konusu ihaleyi iptal edip tekrar açtığını söyleyerek, “3 bin metrekarelik alana kurulu bu sözde barınağın 6 bin hayvan alacağını da gururla duyurmuştu” ifadelerini kullandı.

 

KİMİN TALİMATLARIYLA HAREKET EDİYORSUNUZ?’

 

Bugün görüşülecek ihalenin de daha önceki barınağın 4’te biri alana, 3 bin hayvanın yerleştirileceğini söyleyen Aden, “Bu kadar hayvanı, bu kadarlık bir alana tıkmak katliamcılıktır” dedi. 

 

‘HAYVANLARIN KANI ÜZERİNDEN RANT SAĞLIYORLAR’

 

Sokaktayım Yanındayım İnisiyatifi adına konuşan Zarife Çamalan ise “Barınak dedikleri ölüm kamplarını ihalelere çıkarak hayvanların kanı üzerinden rant sağlıyorlar. Nasıl ki işten atılan işçiler fabrika önünde direnirken polisiyle, gazıyla, copuyla saldırdığında patrona ait bütün mekanlar eylem alanıysa eğer ki Mansur Yavaş bu yasayı uygulamaktan vazgeçmezse Mansur Yavaş’ın da bulunduğu bütün mülkler bizim eylem alanımızdır” diye konuştu. 

 

Açıklama alkış ve sloganlarla son bulurken hayvan hakları savunucuları ihaleyi izlemek için salonuna gitti. Ancak hayvan hakları savunucuları ihalenin yapıldığı salona alınmadı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version