Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Vetfa Ecevit’i katleden faile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası


MÊRDÎN – Vetfa Ecevit’i katleden Mehmet Uyanık Ecevit’e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. 

 

Mêrdîn’in Artuklu ilçesi kırsal Dara (Oğuz) mahallesinde 21 Ocak’ta gece saatlerinde 3 günlük bebeği olan Vetfa Ecevit’i katleden Mehmet Uyanık Ecevit’in yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. Mardin 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde “Eşe ve kadına karşı kasten öldürme” ve “Üst soya karşı kasten yaralama” suçlamaları ile görülen davanın duruşmasında sanık Ecevit, hazır edildi. Duruşmaya Vetfa Ecevit’in avukatları ve ailesinin yanı sıra Mêrdîn, Êlih, Amed ve Riha baroları kadın hakları merkezi, İnsan Hakları Derneği (İHD), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatları da katıldı. Duruşmayı Mêrdîn Şahmeran Kadın Platformu üyesi kadınlar da takip etti.  

 

CMK AVUKATI SANIĞI SAVUNMAK İSTEMEDİ 

 

Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada sanık için CMK tarafından atanan kadın avukat söz alarak bir kadın cinayeti dosyasında sanığın savunmasını yapmak istemediğini bildirdi. Kadın avukat mahkeme başkanlığına dosyadan çekilme kararını sunarken, mahkeme başkanı karar duruşması olduğu ve dosyanın uzamaması gerekçesiyle avukatın talebini kabul etmedi. 

 

‘CANAVARCA HİSLE’ SUÇUNDAN CEZALANDIRMA TALEBİ

 

Ardından iddia makamı mütalaasını sundu. Savcılık, sanığın üzerine atılı suçlamalardan cezalandırılmasını istedi. Devamında savunma yapan müşteki avukatları sanığın “Canavarca hislerle kasten öldürme” ve “Tasarlayarak kasten öldürme” suçlarından cezalandırılmasını istedi. 

 

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VERİLDİ 

 

Kararını açıklayan mahkeme, sanığın “Eşe ve kadına karşı kasten öldürme” ve “Üst soya karşı kasten yaralama” suçlamalarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. 

 

KADINLARDAN AÇIKLAMA 

 

Kararın ardından kadınlar adliye önünde açıklama yaptı. İlk olarak Mêrdîn Barosu Kadın Hakları Merkezi adına söz alan Av. Seher Acay, yargılamanın sonucunda mahkemenin verdiği kararı bildirerek, cezada herhangi bir indirim uygulanmadığını belirtti. Kendilerinin “canavarca hislerle öldürme” ve “tasarlayarak öldürme” suçlarından sanığın cezalandırılması yönünde talepleri olduğunu kaydeden Acay, taleplerinin kabul edilmediğini söyledi. Acay, sanığa indirim uygulanmamasının sevindirici olduğunu ancak eksik sevk maddeleri ile ceza verildiğini ifade etti. Ardından Şahmaran Kadın Platformu adına söz alan Gülizar İpek Bilek de verilen cezanın yeterli olmadığına dikkati çekerek, “Bizler kadın cinayetlerinin politik olduğunu söylüyor ve söylemeye devam edeceğiz. Hiçbir kadın arkadaşımız katledilmeyene kadar mücadelemiz devam edecek” dedi. 

 

Açıklama alkışlarla sona erdi. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version