Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

VENEZUELA | Muhalefet lideri, ülkeden ayrılmadan önce Maduro’yu başkan olarak tanıyan bir mektup imzalamış

VENEZUELA | Muhalefetin başkan adayı, İspanya’ya iltica etti


Gabriela Oraa / AFP

Venezuela’nın muhalefet lideri Edmundo González Urrutia sürgünde olduğu İspanya’dan yaptığı bir video konuşmasında, ülkenin otokratik hükümetinin kendisini Başkan Nicolás Maduro’yu tartışmalı Temmuz seçimlerinin galibi olarak tanıyan bir mektubu imzalamaya zorladığını söyledi.

González belgeyi bu ay İspanya’ya gitmeden hemen önce imzaladığını ve üst düzey Venezuelalı yetkililer tarafından ülkeden ayrılmak istiyorsa imzasının gerekli olduğunun söylendiğini belirtti.

Mektubun Venezuela dışında hukuki bir ağırlığı olmasa da, Maduro hükümetinin González’i kendini kurtarmak için ülkesini ve ilkelerini terk etmeye hazır zayıf bir lider olarak gösterme çabasının bir parçası olarak görülüyor.

Hükümet benzer söylemleri, İspanya’da bulunan Leopoldo López ve ABD’de bulunan Juan Guaidó da dahil olmak üzere diğer muhalefet liderlerini aşağılamak için kullanıyor ve onları kaçtıkları için korkak olarak nitelendiriyor.

Analistler ve muhalif aktivistler bu taktiğin Venezuela’da hükümetin muhalefet üyelerini kendilerini suçlayacak ya da hareketlerini zayıflatacak açıklamalar yapmaya zorladığı daha geniş bir modelin parçası olduğunu söylüyor.

Son aylarda yetkililer daha az tanınan aktivistleri gözaltına aldılar ve bu kişiler daha sonra hükümet tarafından yayınlanan video itiraflarında yer aldılar ve genellikle Maduro’ya karşı komplo kurduklarını iddia ettiler.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version