Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Valilik: Güran öldürüldükten sonra dere yatağına götürülmüş


AMED – Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürüldükten sonra dere yatağına götürüldüğünü ifade etti. 

 

Amed’in Rezan (Bağlar) ilçesine bağlı Çulî Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta gittiği Kuran kursundan çıkan ve bir daha haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cenazesi bulundu. Güran’ın cenazesinin bulunduğunu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya X hesabından duyurdu. Cenazesi otopsi işlemleri için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na kaldırılan Güran’ın ölümüne dair açıklama yapan Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, cenazenin çuval içinde dere yatağına taşlarla gizlenmiş şekilde bulunduğunu söyledi. 

 

Alınan bir ihbar üzerine yapılan arama çalışmaları sonucu Güran’ın cenazesine ulaşıldığını aktaran Zorluoğlu, “8 Eylül 2024 Pazar günü, mahallenin yakınından geçen Eğertutmaz Deresi’nde yapılan aramada kayıp çocuk Narin Güran kıyafetleriyle birlikte dere kenarında çuval içerisinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette 08.45 sıralarında ölü bulunmuştur. İlk bulgulara göre Narin Güran’ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içine konup dere kenarına getirildiği, burada derenin kenarında suyun içine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla doğal görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır. Yeniden arama çalışması kapsamında bu bölge yeniden aranmış ve ekiplerce kayıp kızımızın cenazesine ulaşılmıştır” ifadelerini kullandı.

 

Zorluoğlu, olayın detaylarına ilişkin soruları ise “dosyadaki gizlilik kararı” nedeniyle yanıtsız bıraktı.  

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version