Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Üzüm üreticileri isyanda; “Çiftçi bu haldeyken iktidarın gelip üreticilerden oy istemesi ayıptır!”


Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde sumalık üzüm üreticileri, alım fiyatlarının bir hafta içinde 18 TL’den 7 TL’ye düşmesine tepki göstererek, üzümleri yere dökerek protesto düzenledi. Sarıgöl Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz ve CHP’li milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ile Bekir Başevirgen’in de destek verdiği eylemde, çiftçiler iktidarı eleştirerek, “Çiftçi bu haldeyken iktidarın gelip üreticilerden oy istemesi ayıptır!” dedi.

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde, sumalık üzüm fiyatlarına tepki gösteren üreticiler, sorunlarına çözüm bulunması için yetkililere seslendi. Ürünlerin alım fiyatlarının bir haftada 18 TL’den 7 TL’ye düşmesi üzerine, fiyatları protesto ederek üzümleri yere döken çiftçiler, mağduriyetlerini dile getirdi. Bu eyleme, Sarıgöl Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz ve CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ile Bekir Başevirgen de destek verdi.

Üreticiden tepki

CHP’li milletvekillerinin dinlediği bir üzüm üreticisi ise çiftçi bu haldeyken iktidarın gelip üreticilerden oy istemesinin ayıp olduğunu söyledi. Sarıgöl Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz ve üreticiler, sumalık üzüm fiyatlarına tepki olarak üzümü yere döktüler. Açıklamaya CHP’li milletvekilleri, yerel yöneticiler, Ziraat Odası ve Tariş Üzüm Birliği başkanları da katılarak üreticilere destek oldular.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version