Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ülkesinin F-16’sını düşmüştü; Zelenskiy, Hava Kuvvetleri Komutanı’nı görevden aldı

Zelenski: Bir hafta içinde 7 Rus savaş uçağı düşürüldü


Cuma günü Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, müttefikleri tarafından Kiev’e teslim edilen bir F-16 uçağının düşmesinden bir gün sonra Hava Kuvvetleri Komutanı Mikola Oleçuk’un görevden aldığını açıkladı.

Eleştirilerin hedefi olan komutan, görevden alınmadan önce Cuma günü Facebook’ta, hasar gören F-16’nın düşme nedenlerini keşfetme sözü vermiş ve “hiçbir şey saklamadığını” garanti etmişti.

Zelenskiy, cumhurbaşkanlığı web sitesinde ilgili kararnamenin yayınlanmasının ardından Cuma günü Telegram’da yaptığı açıklamada “Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri komutanını değiştirmeye karar verdim” dedi.

Ukrayna ordusuna göre, kısa bir süre önce Batı tarafından teslim edilen ve ABD tarafından eğitilen pilot Oleksiï Mes’in öldüğü F-16 kazası, Pazartesi günü Rusya’nın yoğun bir füze ve insansız hava aracı saldırısı sırasında meydana geldi.

Parlamentonun savunma komitesi üyesi Ukraynalı milletvekili Mariana Bezugla’ya göre F-16, “birimler arasındaki zayıf koordinasyon nedeniyle” bir Patriot uçaksavar sistemi tarafından yanlışlıkla vuruldu.

Parlamento üyesi Ukrayna ordu komutanlığındaki “yalan kültürünü” kınadı.

Perşembe günü Telegram’da yayınladığı bir mesajda, Ukrayna askeri komutanlığı içindeki “yalan kültürünü” ve “generallerden hiçbirinin cezalandırılmamış olmasını” ve “General Oleçuk’un görevinde kalmasını” eleştirmişti.

Cuma günü, bunun bir Ukrayna uçağının Ukrayna uçaksavarları tarafından yanlışlıkla düşürüldüğü “en az üçüncü sefer” olduğunu da sözlerine ekledi. “F-16 olmayan önceki iki uçağın düşüşünden resmi olarak Ruslar sorumlu tutuldu” suçlamasında bulundu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version