Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tutsak yakını: Bizler de cezalandırılıyoruz


AMED – Elazığ 2 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden Adana Suluca 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne sevk edilen Kendal Barut’un babası Abdulkadir Barut, oğlunun yaraları olduğunu ve tedavi edilmediğini belirterek, “Bizler de cezalandırılıyoruz” dedi. 

Elazığ 2 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutuklu bulunan Kendal Barut (32), ailesine ve avukatına haber verilmeden 10 Eylül’de Adana Suluca 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne sevk edildi. Oğlunun kendilerinden habersizce sevk edilmesine tepki gösteren babası Abdulkadir Barut, oğlunun uzak bir cezaevine sevk edildiği için zorlanacaklarını söyledi. 

 

Oğlunu görmek için 10 Eylül’de Xarpêt’e gittiğini belirten Barut, açık görüşün ardından koğuşa götürülen oğluna, “Kendal koğuşun değişmiş. Başka koğuşa gideceksin” denilerek, koğuşundan çıkarıldığını ve Adana’ya sürgün edildiğini aktardı. Oğlunun 2021’de gözünden ve başından yaralanmış şekilde gözlatına alındığını aktaran Barut, oğlunun hastaneye götürülmesi için gerekli işlemleri yaparken, sürgün haberini aldıklarını kaydetti.

 

‘AİLE DE CEZALANDIRILIYOR’

 

 

Oğlunun haber verilmeden sürgün edilmesine tepki gösteren Barut, “Hukuk diye bir şey yok. Oğlum Adana’da hücrede tutuluyor. Amed’de 2 ay kalmadı, Xarpet’e sürgün ettiler. Xarpet’te yaklaşık 3 yılını tamamlandı. Şimdi oradan da Adana’ya sürgün etmişler. Hastayım, Xarpêt’e kadar gidebiliyordum ama şimdi saatlerce yolculuktan sonra Adana’ya gidebileceğim. Yolu uzak ve şartlar ağır. Hem aile için hem tutuklu için çok zor. Aslında bu bir cezadır. Bir tek onun için değil, ailesi için de cezadır” dedi. 

 

Oğluna sevk edildiği gün cezaevi idaresi tarafından, “Devletin malına zarar vermişsin. Senin hakkında disiplin davası açtık. Seni hücreye atacağız” denildiğini aktaran Barut, “Oğlum daha önce idareye, hoparlör ile kamera sistemi için dilekçe vermişti. Bunlar arızalı, çalışmıyor. Bilginiz olsun. Sonra bizim boynumuza atmayın” diye. Fakat buna rağmen hakkında davalar açıldı. Daha önce açılan davalar beraatla sonuçlandı” diye belirtti.  

 

‘TEDAVİ EDİLSİN’

 

Ağır hastalıkları olan oğlunun tedavi edilmesini isteyen Barut, “Burnundan, gözünden ameliyat olması gerekiyor. Sol gözü için plastik cerrahi gerekiyor. Doktorlar başındaki şarapnel parçası beynine yakın olduğu için müdahale edemediklerini söylüyor. Şu ana kadar doğru düzgün tedavi olmamış. Gözaltına alındığı gün nasılsa, şimdi de öyledir. O gün dahi müdahale edilmemiş. Oğlum tedavi edilsin. Aslında tutsaklara dönük bu tür yaklaşımlar Kürtlere ‘düşmanca’ bakışın bir sonucudur” diye konuştu. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version