Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tutsak Öztürk: Başıma bir şey gelirse sorumlu cezaevidir


İSTANBUL – Ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde can güvenliğinin olmadığını ifade eden tutsak Necdet Öztürk, “Eğer başıma bir şey gelirse, sorumlusu cezaevidir” dedi. 

 

Kırşehir Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde (YGC) tutulan Necdet Öztürk, Dîlok’ta yaşayan ailesine haftalık telefon görüşmesinde yaşadıkları hak ihlallerini aktararak, can güvenliğinin olmadığını belirtti. Daha önce de tutsakların yan yana getirilme ve beraber atölyeye çıkma talebiyle 16 Eylül’de ses çıkarma ve slogan atma eylemi başlattıklarını ailesine bildiren Öztürk, bu hafta yaptığı telefon görüşmesinde can güvenliğinin olmadığını söyledi. 

 

Ailesinin aktarımlarına göre; Öztürk, görüşmede başına gelebilecek herhangi bir olumsuzluktan cezaevini sorumlu tutarak, “Eğer bu cezaevinde benim başıma bir şey gelirse, sorumlusu cezaevidir, hiçbir insanı kabul etmiyor, haberiniz olsun. Ben ağırlaştırmış müebbet hapis cezası almama rağmen, Adalet Bakanlığı, Meclis, Anayasa bana bir sürü hak tanıyor. Bu haklar bana uygulanmıyor. Sizin de haberiniz olsun” dedi. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version