Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Türkiye 20 madalyayla Paralimpik Oyunlar’da kazandığı en yüksek madalya sayısına ulaştı


Türkiye, 2024 Paris Paralimpik Oyunları’nda 20’nci madalyasını kazanarak, Paralimpik Oyunlar tarihinde kazandığı en yüksek madalya sayısına ulaştı. Türkiye, 3 altın, 10 gümüş ve 7 bronz madalya ile, paralimpik oyunlarında madalya kazanan 74 ülke arasında 25’inci sıraya yerleşti

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen 17’nci Paralimpik Oyunları’nda, Türkiye 20 madalya kazanarak, paralimpik oyunlar tarihinde rekor madalya sayısına ulaştı.

‘Team Türkiye’ ekibi, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda kırdığı 15 madalya rekorunu oyunların bitmesine 3 gün kala egale ederek, 20 madalya ile yeni bir rekora imza attı.

Paris’te 169 ülkeden 4 bin 400 sporcunun katıldığı ve 22 spor dalında yarıştığı 17’nci Paralimpik Oyunları’nda, Türkiye’yi 48’i kadın, 46’sı erkek olmak üzere toplam 94 sporcu temsil ediyor.

Fransa’nın başkenti Paris’te tarihinin en iyi paralimpik oyunlarını sergileyen Türkiye, dün oyunların dokuzuncu gününde 1 altın, 3 gümüş ve 3 bronz olmak üzere 7 madalya kazanma başarısını gösterdi.

Team Türkiye böylece, 3 altın, 10 gümüş ve 7 bronz madalya ile, paralimpik oyunlarında madalya kazanan 74 ülke arasında 25’inci sıraya yerleşti.

Tarihinin en iyi paralimpik oyunlarını yaşayan ve madalya rekoru kıran Türkiye, oyunların dokuzuncu gününde 1 altın, 3 gümüş ve 3 bronz olmak üzere 7 madalya kazanma başarısını gösterdi.

Perşembe günü, Goalball Kadın Milli Takımı “altın madalya”; para okçulukta Sadık Savaş-Merve Nur Eroğlu ikilisi, para masa tenisinde de Kübra Korkut ve para halterde Besra Duman “gümüş madalya” kazandı. Para judoda Ecem Taşım Çavdar ve Cahide Eke, para masa tenisinde Ebru Acer bronz madalya kazanınca, bir günde kazanılan madalya sayısı da 7’ye çıkmış oldu.

Görme engelliler için tasarlanan takım sporu Goalball’da Kadın Milli Takımı, 5 Eylül’de South Paris Arena’da oynanan final maçında İsrail’i 8-3’lük skorla geçerek üst üste üçüncü kez altın madalya kazandı.

Türk paralimpik ekibinin diğer iki altın madalyasında para tekvando sporcusu Mahmut Bozteke ve para okçu Öznur Cüre Girdi’nin imzası var.

Madalya sıralamasında 166 madalya ile Çin birinci, 84 madalya ile İngiltere ikinci, 77 madalya ile de ABD üçüncü sırada yer alıyor. Ev sahibi Fransa ise, 36 madalya ile dördüncü sırada yer alan Hollanda’nın ardından, 61 madalya ile beşinci sırada yarışlara devam ediyor.

2024 Paris Paralmpik Oyunları 8 Eylül Pazar günü Stade de France’da yapılacak kapanış töreniyle sona erecek.

Exit mobile version