Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tüm Dengeleri Değiştirecek Saldırı! Hizbullah Lideri Nasrallah Öldürüldü mü?

Tüm Dengeleri Değiştirecek Saldırı! Hizbullah Lideri Nasrallah Öldürüldü mü?


Haftalardır Lübnan’ı bombalayan İsrail, dün başkent Beyrut’a peş peşe saldırılar düzenledi. İsrail ordusu, Hizbullah’ın ana karargahını vurduklarını açıklarken, örgütün lideri Hasan Nasrallah’ın da hedef alındığını açıkladı.

İsrail Kanal 12 televizyonu, Tel Aviv yönetiminin, Nasrallah’ın saldırıya uğrayan sığınakta olduğunu ve oradan sağ çıkmasının zor olduğunu düşündüğünü, saldırıda öldüğü ya da yaralandığını tahmin ettiklerini bildirdi.

‘SAĞ ÇIKMASI ÇOK ZOR’

İsrail ordu radyosuna konuşan bir kaynak ise “saldırının düzenlendiği noktada bulunan birisinin sağ çıkmasının zor olduğunu” iddia etti. Walla internet sitesine konuşan kaynak da “Nasrallah’ın burada bulunduğuna ilişkin işaretlerin arttığını ve buradan kurtulmasının zor olduğunu” savundu.

HİZBULLAH’TAN AÇIKLAMA

Hizbullah kaynakları ilk dakikalarda Nasrallah’ın “iyi” olduğunu aktardı. Hizbullah’a yakın başka bir kaynak ise daha sonra Nasrallah ile Hizbullah arasındaki iletişimin kesildiğini söyledi.

NE OLMUŞTU?

İsrail basınında daha önce çıkan haberlerde, saldırının hedefinin Nasrallah olduğu ve ordunun, liderin orada olup olmadığını araştırdığı ifade edilmişti. İsrail savaş uçakları dün, Dahiye bölgesini bombardıman çemberine alarak, Burc el-Baracine ve havalimanı yolundan Hureky Mahallesi’ne kadar birçok binayı bombalamıştı. Saldırılar sonucu Dahiye bölgesinde en az 6 bina yerle bir olurken ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetmiş, 76 kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: AA

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version