Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Trabzon’da sağanak sele döndü: 1 kişi kayıp

Trabzon’da sağanak sele döndü: 1 kişi kayıp


Trabzon’un Araklı ve Sürmene ilçelerinde etkili olan sağanak sebebiyle cadde ve sokaklar su altında kaldı. Araklı-Bayburt kara yolu trafiğe kapanırken şiddetli yağış sonucu Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi’ni su bastı. Hastalar tahliye edilirken Trabzon Valiliği, işitme engelli bir kişiden haber alınamadığını açıkladı.

Araklı ve Sürmene ilçelerinde akşam saatlerinde etkili olan sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar suyla dolarken, bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı. Şiddetli sağanak nedeniyle Araklı-Bayburt kara yolu ulaşıma kapanırken, park halindeki araçlar suya gömüldü. Belediye ekipleri yollarda su tahliyesi ve temizlik için iş makineleriyle çalışma başlattı. Karayolları ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sonrası Araklı- Bayburt kara yolu tek yönlü trafiğe açıldı. Bölgede aralıklarla devam eden yağışlarla ilgili vatandaşlara tedbirli olmaları konusunda valilik uyarılarda bulunuldu.

HASTALAR TAHLİYE EDİLDİ

Araklı ilçesinde etkili olan sağanak sonrası Özgen Mahallesi’ndeki Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi’ni de su bastı. Bahçesi suyla dolan hastane AFAD, UMKE ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, 38 hasta ve 30 personeli, Acil Servis girişinden tahliye etti. Öncelikle Yoğun Bakım Ünitesindeki hastalar sedye ile arazi aracına alındı, ardından da ambulanslarla civardaki hastanelere nakledildi.

MAHSUR KALANLAR KURTARILDI

Metrekareye 160 kilogram yağışın düştüğü Araklı ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi’nde Yanbolu Deresi de taştı. Taşkın sonrası yol ve bazı tarım arazileri sularla kaplandı. Derenin olduğu bölgede mahsur kalan bir kişi, küçük çocuğu ile birlikte Devlet Su İşleri (DSİ) ekiplerince iş makinesi kepçesiyle kurtarıldı. Kurtarılan baba-oğul güvenli bölgeye alındı. DSİ’den 44 personel, yaklaşık 40 iş makinesiyle su taşkınlarına müdahalede bulundu.

SELDE İŞİTME ENGELLİ KİŞİ KAYIP

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım da, sel ve taşkınlar yaşanan ilçelerde incelemelerde bulundu. Vali Yıldırım, Sürmene ilçesinde işitme engelli Ali Kemal Demir adlı kişiden haber alınamadığını belirterek, “Su basan işlerinde su tahliyesi sağlandı. İşite engeli 1 vatandaşımızdan haber alamadığımızı biliyoruz. Bu vatandaşımız işitme engelli olduğu için cep telefonu taşımıyor. Kendisine ulaşmaya gayret ediyoruz. En son yatsı namazından sonra camiden çıkmış, sonrasında kendisinden haber alınamadı. Ümit ediyoruz kendisinden sağlıklı bir haber alırız. Bunun dışında bölgede yağış etkisi azaldı. Sarı kod uyarısı kaldırıldı. Biz yine de teyakkuz halindeyiz” dedi.

 

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version