Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

TOKİ’nin 2,6 milyar TL’lik ihalesini, AKP’li belediye başkanının şirketi aldı

TOKİ’nin 2,6 milyar TL’lik ihalesini, AKP’li belediye başkanının şirketi aldı


TOKİ, Diyarbakır Bağlar’da yapımı planlanan 1249 adet konut inşaatı için ihaleye çıktı. Cumhuriyet’in haberine göre ihaleyi 2 milyar 670 milyon TL’ye AKP Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka’nın şirketi MAY İnşaat şirketi aldı. MAY İnşaat, bugüne kadar kamudan 15 milyar 804 milyon değerinde 19 ihaleye imza attı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tartışmalı ihalelere imza atmaya devam ediyor. TOKİ, son olarak Diyarbakır Bağlar’da yapımı planlanan 1249 adet konut inşaatı için ihaleye çıktı.

İhaleyi 2 milyar 670 milyon TL’ye AKP Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka’nın şirketi MAY İnşaat şirketi aldı. MAY İnşaat, Mehmet Yarka’nın aile şirketi olarak da biliniyor. Yarka, 2019’da yerel seçimlerde belediye başkanı seçildikten sonra şirketteki payını Ahmet Yarka ve Doğukan Yarka’ya devretti.

Ankara merkezli şirket bugüne kadar 15 milyar 804 milyon değerinde 19 kamu ihalesine imza attı. Şirketin proje yaptığı kentler arasında Hatay Kırıkhan, Antakya Gaziantep İslahiye, Diyarbakır Bağlar da yer alıyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version