Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

TMSF bir şirketi daha satışa çıkardı

TMSF bir şirketi daha satışa çıkardı


T24 Ekonomi

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), “Güçbirliği Tekstil Ticari ve İktisadi Bütünlüğü”nü satışa çıkardı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararda şirketin 526 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkarıldığı kaydedildi.

TMSF, Güçbirliği Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ’den amme borcu nedeniyle haczedilen Güçbirliği Tekstil Ticari ve İktisadi Bütünlüğü’nü satışa çıkardığını duyurdu.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararda şirketin Güçbirliği Tekstil Ticari ve İktisadi Bütünlüğü”nün muhammen bedelinin 526 milyon TL olduğu belirtildi.

Satışa konu şirketin ticari ve iktisadi bütünlüğünün ise Tire Organize Sanayi Bölgesi’nce verilen 13.08.2002 tarihli Parsel Tahsis Belgesi kapsamında hak sahibi olduğu; İzmir ili Tire ilçesi, Turan Mahallesindeki 5 bin metrekare alanlı arsa vasıflı taşınmaz ve üzerindeki bina ve menkullerinden oluştuğu kaydedildi.

İhalenin 13  Kasım 2024 tarihinde, saat 14.00’da yapılacağı belirtilirken son teklifin en geç 12 Kasım 2024 tarihinde saat 16.00’a kadar verilmesi gerektiği belirtildi.

Konu ile ilgili Egeplast’tan KAP’a yapılan açıklamada ise şu bilgiler verildi:

“Grup Şirketlerimizden Ege Yıldız A.Ş.’nin iştiraklerinden Güçbirliği Holding A.Ş.’nin iştiraki olan Güçbirliği Tekstil A.Ş. ile ilgili olarak; 26.09.2024 TMSF’nin internet sitesinde “Güçbirliği Tekstil İktisadi Bütünlüğü Satış Komisyonu Başkanlığı” tarafından Ticari ve İktisadi Bütünlük Satış İlanı verildiği öğrenilmiştir.

Söz konusu ilana göre, Güçbirliği Tekstil A.Ş. nin hak sahibi olduğu “Güçbirliği Tekstil Ticari ve İktisadi Bütünlüğü”, ilgili mevzuat ve ihale şartnamesinde belirtilen kayıt ve şartlarla satışa çıkarılmıştır.

İhale ile ilgili tüm hususların “Şartname”de yer aldığı ve ihale ile ilgili her türlü bilginin “Satış Komisyonu”ndan alınabileceği de satış ilanında belirtilmiştir.

TMSF tarafından yapılacak duyurular, Grubumuz tarafından takip edilmekte, gelişmeler olması durumunda Kamuyla paylaşılacaktır.”

 

 

 

Exit mobile version