Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

The New York Times yeni anketini yayınladı; başkanlık yarışı kızıştı

The New York Times yeni anketini yayınladı; başkanlık yarışı kızıştı


New York Times/Siena’nın son anketine göre ABD’de başkanlık yarışı iyice kızıştı. Joe Biden’in adaylıktan Kamala Harris lehine çekilmesini üzerine Demokratların yeni başkan adayının farkı kapattığı görüldü. Harris’in geride kalan yaklaşık 50 günde yakaladığı momentu ise son haftalarda kaybettiği, Harris’in yarışa ortak olsa da Donald Trump’un önüne geçemediği aktarıldı. Ankete göre ABD halkının Trump’a olan desteği sürüyor.

Anket sonuçlarına göre Trump ülke genelinde oyların yüzde 48’ini alırken Harris’in ise oy oranının yüzde 47 olduğu belirtildi. NYT’nin anketinde Trump’un yüzde 2’ye yakın farkla önde olduğu görülse de Wall Street Journal’ın anketinde Kamala Harris yüzde 1 daha fazla oya sahipti. Quinnipiac University anketi de Harris’i yüzde bir oy farkı ile başkanlık yarışında avantajlı gösterirken IPSOS/ABC News tarafından gerçekleştirilen ankette Harris’in Trump’un yüzde 6 gibi ciddi bir farkla önde olduğu iddia edilmişti.

ABD’de başkan olmak için ülke genelinde daha fazla oy almanın yeterli olmadığı, eyaletlerdeki seçici kurulların başkanı seçtiği düşünüldüğünde adayların salıncak eyaletlerdeki performansı çok daha fazla önem kazanıyor. İki parti arasında gelip giden ve kazananın değiştiği salıncak eyaletlerde Biden’in adaylığının konuşulduğu döneminde Trump’un ciddi üstünlüğü dikkat çekiyordu. Trump birçok ankette salıncak eyaletlerin neredeyse hepsinde önde gösteriliyordu.

Kamala Harris’in adaylığı ile beraber başkanlık yarışında asıl belirleyici olan birçok salıncak eyalette de yarışın kızıştığı görülüyor. NYT’nin anketine Nevada, Georgia, Arizona, Kuzey Carolina’da iki aday da yüzde 48 oy desteğine sahip. Nevada ve Georgia’da Harris’in, Arizona, Kuzey Carolina’da ise Trump’un çok az oy farkı ile önde olduğu belirtiliyor. Harris Pensilvanya’da yüzde 1, Michigan’da yüzde 2, Wisconsin’de ise yüzde 3 oy farkı ile Trump’un önünde bulunuyor.

ABD seçmeni ankete göre ekonomi ve göçmenler konusunda Trump’a daha çok güvenirken Harris, kürtaj ve demokrasi gibi konularda Trump’dan daha fazla destek görüyor.

Gözler 10 Eylül’deki münazarada olacak

Trump ve Harris; Pennsylvania’da, ABC News’in ev sahipliğini yapacağı yerel zaman ile 10 Eylül saat 21:00’de başlayacak münazarada kozlarını paylaşacak. Kamala Harris’i Trump’dan farklı olarak bu debatede ABD seçmenine kendisi tanıtmak gibi bir görev de bekliyor olacak. Kamala Harris’in hala ABD seçmeninin önemli bir oranı tarafından yeterince bilinmediğine dikkat çekiliyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version