Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Telegram’dan U dönüşü: Kullanıcı bilgileri artık devlet yetkilileri ile paylaşılacak

Telegram’dan U dönüşü: Kullanıcı bilgileri artık devlet yetkilileri ile paylaşılacak


Mesajlaşma uygulaması Telegram, geçerli yasal talepleri olması halinde kullanıcıların IP adreslerini ve telefon numaralarını yetkililere vereceğini duyurdu.

Şirket CEO’su Pavel Durov, platformdaki aşırılık yanlısı içeriği yönetemediği gerekçesiyle geçtiğimiz ay Fransa’da gözaltına alınmıştı. Durov, Kefaletle serbest bırakıldı ancak Telegram hakkında devam eden soruşturma sebebiyle Fransa’da ayrılmasına izin verilmedi.

Durov’un gözaltı alınmasının ardından şirket politikalarında keskin bir dönüş yaparak gerekli izinler olduğu takdirde kullanıcı bilgilerini devletlerle paylaşmayı kabul etti. Telegram CEO’su Pavel Durov Pazartesi günü 13 milyon abonesine gönderdiği bir Telegram mesajında “Kurallarımızı ihlal edenlerin IP adreslerinin ve telefon numaralarının geçerli yasal taleplere yanıt olarak ilgili makamlara açıklanabileceğini açıkça belirttik” dedi.

Telegram ayrıca kendi sitelerine de bir açıklama ekledi: “Telegram, ilgili adli makamlardan Telegram Hizmet Şartlarını ihlal eden suç faaliyetlerini içeren bir davada şüpheli olduğunuzu doğrulayan geçerli bir emir alırsa, talebin yasal bir analizini yapacağız ve IP adresinizi ve telefon numaranızı ilgili makamlara ifşa edebiliriz”.

Telegram ayrıca spam, kötüye kullanım ve diğer ihlallerle mücadele etmek için IP adresi, kullanılan cihazlar ve Telegram uygulamaları gibi meta verileri ve kullanıcı adı değişikliklerinin geçmişini toplayabileceğini belirtti.

2013 yılında Durov ve kardeşi Nikolai tarafından kurulan Telegram; hükümetlerin müdahalesine izin vermeyen bir mesajlaşma uygulaması olarak dikkat çekiyordu. Devletlerle işbirliğini reddettiği için ün kazanan uygulama, ayrıca aşırılıkçı ve suç örgütleri tarafından kullanıldığı için ciddi şekilde eleştiriliyordu. Platformdaki özgürlükler ve cezasızlık sebebiyle uyuşturucu kaçakçılığı, çocuk pornografisi ve kara para aklama gibi yasadışı faaliyetler yürüten suç gruplarının uygulamayı sıkça kullandığı iddia ediliyordu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version