Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Suç örgütü iddianamesi: Polis kuryelik yaptı


İSTANBUL – Suç örgütü yöneticisi Barış Boyun’un da aralarında olduğu 305 kişi hakkında hazırlanan iddianamede, bazı polislerin örgüt üyeleriyle birlikte çalıştığı ve kuryelik yaptığı bilgileri yer aldı.  

Suç örgütü yöneticilerinden Barış Boyun, 22 Mayıs’ta İtalya’da gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Halen İtalya’da tutuklu bulunan Boyun ve 305 örgüt üyesi hakkında hazırlanan 578 sayfalık iddianame, İstanbul 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi. 

 

İddianamede, söz konusu kişilerin “silah ve uyuşturucu ticareti, hırsızlık, tetikçilik, kasten yaralama ve yağma” gibi suçlar işledikleri aktarıldı. Örgüt üyelerinin illegal faaliyetlerinin engellenmesi üzerine bazı silahlı saldırılar yaptığını ve saldırıların “Daltonlar Grubu” adına yapıldığı ifade edildi. İstanbul Şişli’de 8 Eylül 2022’de Sırp suç örgütü SKALJARI’nin lideri Jovan Vukotic’in öldürülmesi olayının “Daltonlar Grubu” tarafından gerçekleştirildiği kaydedildi. Örgütün sanal medya hesapları üzerinden görüntü paylaştıkları ve bu paylaşımlarla 15 ila 20 yaş arası gençleri örgüte katılmaları için hedef aldıkları belirtildi. İddianamede, Ocak 2022’den Ocak 2024 tarihine kadar gerçekleştirilen 95 saldırıya yer verildi. Saldırılarda plakasız motosikletler ve çalıntı araçların kullanıldığı kaydedildi. 

 

POLİS VE BEKÇİLERDEN YARDIM 

 

İddianamede, polislerin de saldırganlara yardımcı olduğuna işaret edildi. Haklarında yakalama kararı bulunan O.H. ve D.E.B. adlı örgüt üyelerinin İzmir’den İstanbul’a getirilmeye çalışıldığı, söz konusu kişilere bazı polislerin yardım ettiğine dair bir ihbar telefonu alındığı, ihbar sonrası yapılan çalışmalarda bir polisin tespit edildiği, söz konusu polisin Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Küçükköy Şehit Tevfik Arslan Polis Merkezi Amirliği’nde görev yapan M.F.F olduğu bilgileri iddianamede yer aldı. Ayrıca birçok bekçi ve polisin örgüt üyeleriyle çalıştığı belirtildi. 

 

GİZLİ TANIK: POLİS KURYELİK YAPIYOR

 

Gizli tanık “Pamuk”un ifadeleri de iddianamede yer aldı. “Pamuk”, örgüt üyeleri ve polis işbirliğine işaret ederek, şunları söyledi: “Örgütün önemli şahıslarından olan B.A. isimli şahıs firar durumundadır. Bu şahıs firar durumunda olduğu için Türkiye içerisinde yakalanmaması için bir polisle işbirliği içerisindedir. Bir yere gideceği zaman aktif görevde olan bu polisi çağırıp bu polisin aracına binerek istediği her yere çok rahat bir şekilde gitmektedir. Bir nevi bu polis B.A.’ya kuryelik görevi yapmaktadır. Bu polisin hangi polis karakolunda görev yaptığını bilmiyorum.”

 

İddianamede, “etkin pişmanlıktan” yararlanan F.E.’nin ifadelerine de yer verildi. F.E., gözaltına alındıktan sonra örgütün bazı avukatlar göndererek kendisine baskı kurduğunu anlattı. F.E., “Olay kapsamında gözaltına alındıktan sonra da yukarıda da bahsettiğim gibi Barış Boyun’un gönderdiği avukatlar gelerek bana baskı altında daha önce vermiş olduğum ifadeleri zorla verdirdi.”

 

ÖRGÜT ‘ŞARKI’ YAPTIRMIŞ

 

İddianamede, Boyun’un talimatıyla bazı rapçilerin örgüt için şarkı bestelediği ifade edildi. İddianamede, “Çekmiş oldukları kliplerde Barış Boyun’un fotoğraf ve sözlerine yer verdikleri, bu şekilde örgüte sosyal medya üzerinden sempati oluşturmaya çalışıldığı ve örgüte eleman kazandırılmaya çalışıldığı, yine bu müziklere çekilen kliplerde Barış Boyun Silahlı Suç Örgütünün örgüt liderinin evinin bulunduğu ve örgütün faaliyetlerini yürüttüğü yerleri ellerinde bulunan silahlı kişilerle birlikte klipe çekerek örgütü normalleştirmeye çalıştıklarının tespit edilmesi üzerine şüpheliler hakkında soruşturma başlatılmıştır” denildi. 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version