Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

SONAR yeni anket sonuçlarını açıkladı: AKP eridi, fark 13 puan

SONAR yeni anket sonuçlarını açıkladı: AKP eridi, fark 13 puan


14 Mayıs seçimlerini büyük oranda doğru tahmin eden SONAR Araştırma, yeni bir anket sonuçlarını açıkladı. “Bugün seçim olsa kime oy verirsiniz?” sorusuna verilen cevaplarda AK Parti ve CHP arasındaki fark daha önce görülmemiş bir seviyeye ulaştı.

AKP, yüzde 23 seviyelerine düşerken CHP’nin oy oranının yüzde 36’nın üzerine çıktığı görüldü.

Kararsızlar dağıtılmadan elde edilen sonuçlarda CHP, yüzde 24,4 ile ilk sırada yer alırken AK Parti yüzde 16,1 ile ikinci sırada bulunuyor. MHP’nin desteğinin yüzde 7,5 olduğu görülürken DEM Parti de yüzde 7,2 oy oranına sahip olduğu açıklandı.

Kararsızlar dağıtıldığında ise, CHP ile AK Parti arasındaki fark yaklaşık yüzde 13 puana ulaştı. CHP’nin oy oranı yüzde 36,2’ye yükselirken, AK Parti yüzde 23,8’de kaldı. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra MHP yüzde 11,2, DEM Parti ise yüzde 10,7 ile yüzde 10’un üzerinde oy alan 3. ve 4. parti oldu.

Kararsızlar dağıtıldıktan sonra İYİ Parti yüzde 5,3, YRP yüzde 5, Zafer Partisi’nin ise yüzde 4,8 oy aldığı görülüyor.

VATANDAŞLAR ERKEN SEÇİM İSTİYOR

Erken seçim tartışmalarına yönelik anket sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 53,1’i erken seçimin yapılmasını desteklerken, yüzde 40,7’si buna karşı çıktı.

HALK, EKONOMİNİN DÜZELECEĞİNE İNANMIYOR

‘Gelecek 6 ayda ekonomi iyiye mi gider, kötüye mi?’ sorusuna ise yüzde 69,7 kötüye gider cevabı verirken yüzde 8,4 değişmez cevabını verdi. Toplumun sadece yüzde 16,7’sinin ekonominin iyiye gideceği yönünde fikir belirttiği görüldü.

İnsanların ayrıca kamuda tasarruf tedbirlerinin de ekonomiye fayda sağlayacağına olan inancının düşük olduğu görüldü. Yüzde 54,5, yeni tedbirlerin ekonomiye bir yararı olmayacağını düşünüyor.

İKİ BÜYÜK SORUN: EKONOMİ VE ADALETSİZLİK

Türkiye’nin en önemli sorunun nedir sorusuna verilen cevaplar ise dikkat çekici. Ekonomi yüzde 44,1 ile ilk sırada yer alırken ikinci sırada yüzde 12,1 ile adaletsizlik geliyor. Yüzde 10,3; her şeyin sorun olduğunu belirtirken yine ekonomi ile ilgili işsizlik/istihdam yüzde 4,5 ile dikkat çekiyor. Ekonomi ile bağlantılı olarak enflasyon ve hayat pahalılığını en büyük sorun olarak görenler ise yüzde 2,5

Halkın yüzde 3,3’ü terörü en büyük sorun olarak görürken Erdoğan iktidarını ülkenin en büyük sorunu olarak görenlerin oranı yüzde 3,7. Göç sorunu ve mülteciler ise toplumun yüzde 3,8’i tarafından en büyük sorun olarak görülüyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version