Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Soma’da gözaltına alınanlar serbest


MANİSA – Soma’da işten çıkarıldıkları madenin önüne gitmek isterken gözaltına alınan 2’si işçi 4 kişi serbest bırakıldı. 

 

Manisa’nın Soma ilçesinde, Fernas Madencilik tarafından işten çıkarılan ve 30 Ağustos’ta madenin önüne gitmek isterken gözaltına alınan 2’si işçi 4 kişi serbest bırakıldı. Gözaltına alınan Bağımsız Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır, Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu ile işten çıkarılan madenciler, Durmuş Olgunsoy ve Mustafa Aydoğan, emniyetteki işlemlerinin ardından Soma Adliyesi’ne getirildi. 

 

“Gösteri ve yürüyüşler kanununa muhalefet”, “Görevli memura mukavemet” ile “Karayollarını trafiğe kapatma” iddialarıyla suçlanan 4 kişi, savcılık tarafından adli kontrol talebiyle serbest bırakılma talebiyle mahkemeye sevk edildi.  4 kişi, Sulh Ceza Hakimliği tarafından haftada bir gün imza verme ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı. 

 

‘SUÇUMUZ SENDİKALI OLMAK’

 

Serbest bırakıldıktan sonra adliye önünde açıklama yapan maden işçisi Mustafa Aydoğan, tek suçlarının sendika ile birlikte haklarını istemek olduğunu belirterek, “Hepimize hakaret eden, rezil eden holdinglerin maşası işveren halen yerinde otuyor. Direne, direne kazanacağız” diye belirtti. 

 

SENDİKALARA TEPKİ 

 

Diğer işçi Durmuş Olgunsoy da, 301 madencinin öldüğü ocaktan çıktığını söyledi. Olgunsoy, şöyle devam etti: “Hiçbir suç işlemedik. Sadece sendikaya üye olduk. Ama karşımızdakiler kanunu çiğnedi ve bizi işten attı. Bütün sendikaların yanımızda olmasını isterdik. Ancak onlar siyasi güçler tarafından rehin alınmış durumda. Suçsuz olduğumuz halde özgürlüğümüz kısıtlandı, cezalandırıldık. Demek ki siyasal baskı çok büyük ve bu gücü kullanıyorlar. Fakat bizde sonuna kadar hakkımızı savunmaya devam edeceğiz. Geç gelen adalet adalet değildir.” 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version