Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Siyasi yasak istenen İmamoğlu: ‘Yargının mağduruyum’

Siyasi yasak istenen İmamoğlu: ‘Yargının mağduruyum’


Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine ‘ahmak’ dediği gerekçesiyle yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Olmayan bir suç üzerinden yargının mağduru durumundayım. Böyle bir dava olmaz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB); ailelere destek olmak, öğrencileri motive etmek ve başarılarına katkı sağlamak amacıyla 2019 yılında başlattığı ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kırtasiye seti desteği hizmetini bu yıl da sürdürdü. İBB Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından temin edilen setler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen okullarda; 1., 5. ve 9.sınıf öğrencilerine sınıflarında teslim edilecek. İçerisinde okul çantası, kareli ve çizgili defterler, resim defteri, kuru ve pastel boyalar, kalem çeşitleri, silgi, kalemtıraş, yapıştırıcılar, cetvel ve bu malzemeleri koyabilecekleri dosyaların bulunduğu kırtasiye setinin dağıtımı için Bayrampaşa Mustafa Itri İlkokulu ve Ortaokulu’nda tören düzenlendi.

Okul bahçesinde toplanan öğrenciler, törene katılan Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na sevgi gösterilerinde bulundu. Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu’nun eşlik ettiği İmamoğlu, öğrencilerin yoğun ilgi gösterdi.

40 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞACAK

İBB; 2024–2025 eğitim öğretim yılı için, 15 bin 772’si ilkokul, 14 bin 229’u ortaokul ve 9 bin 999’u lise olmak üzere, toplamda 40 bin öğrenciye kırtasiye seti desteği verecek. Böylece, 2019’dan bu yana, toplam 164 bin 350 öğrenciye kırtasiye seti desteği sağlanmış olacak.

İMAMOĞLU: ‘BU DAVANIN GÖRÜLMESİ UTANÇ VERİCİ BİR DURUM’

İmamoğlu, İstanbul’da okul ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Kendisine siyasi yasak verilmesinin yolunu açacak olan davaya ilişkin açıklamalarda bulunan İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

”Tabii bu teknik bir konu. Her şeyden önce hukukçularımızın kendi içlerinde  yorumlayarak bu davanın aslında bir dava olamayacağını yani böyle bir davanın dahi olmasının hukuka aykırı olduğunu düşünüyorlar ve böyle yorumluyorlar meseleyi. Dolayısıyla olmayan bir dava, olmayan bir suç üzerinden ben şu anda suçlu şeklinde yargının mağduru durumundayım. O bakımdan muhtemelen bu ve buna benzer arayışlarla birtakım hukuki başvuruları uygun gördüler.

Ben de uygun olduğunu söyledim. Ama benim için esas olan şu, net; böyle bir dava olmaz. Bu davanın görüşülmesi bile bu millet için gerçekten üzülecek bir durum. Yani utanç verici bir durum. Ben yargıya güvenmek istiyorum. Yargı en doğru kararı eninde sonunda verecektir.

Çünkü milletimizin hani dedim ya eğitim cumhuriyetin temeli aslında yargı da hani olmazsa olmazı. Hava ve su gibi aslında. İkisi de olmadı mı, eğitim ve adalet olmadı mı gerisi boş oluyor. Umarım adalet tesis eder ve böylesi milletimiz adına kötü bir durumdan, demokrasi adına kötü bir durumdan bir an önce sıyrılır gerçek gündemimize bakarız. Geçim, eğitim, çevre, adalet vesaire vesaire gibi memleketin gerçek sorunlarını konuşuruz.”

NE OLMUŞTU?

Ekrem İmamoğlu, ilk kez İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığına seçildiği 2019 yılının kasım ayında Fransa’nın Strazburg kentinde düzenlenen Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne davetli olarak katılmış ve bir konuşma yapmıştı.

O dönem Türkiye İçişleri Bakanı olarak görev yapan AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, İmamoğlu için “Avrupa Parlamentosu’na gidip, Türkiye’yi şikayet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek” demişti.

İmamoğlu ise Soylu’ya “31 Mart’ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa’da, onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan şeylere, biten şeylere baktığımızda, tam da işte 31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır. Önce ona bir odaklansın” cevabını vermişti.

Bunun üzerine Türkiye’deki seçimleri organize eden Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) üyeleri hakarete uğradıklarını ve mağdur olduklarını belirterek İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazılı suç duyurusunda bulunmuştu.

SİYASİ YASAK İSTENİYOR

Başsavcılığın hazırladığı iddianamede “kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen hakaret” suçundan İmamoğlu’nun 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk ayağında Ekrem İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası verilmişti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version