Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Şimdi idam isteyenler, infaz indirimini çıkaranlar ve destekleyenlerdi’

‘Şimdi idam isteyenler, infaz indirimini çıkaranlar ve destekleyenlerdi’


Ümraniye’de polis memuru Şeyda Yılmaz’ı öldüren 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti’nin 26 ayrı suç kaydına rağmen serbest olması tartışmalara neden oldu. Erdoğan’ın eski danışmanı, Karar yazarı Akif Beki, gelen tepkileri eleştirdi ve “Yahu, son 4 yılda 2 kez infaz indirimi düzenlemesiyle kimler sokağa salındı sanıyordunuz! 2020’de salgın patlayınca aşırı dolu cezaevlerini boşaltmak için erken tahliye kapısı açılmıştı. Hangi suçlar içindi, bir bakın” dedi.

Beki, “İnfaz indirimi, 2023’te güncellenmedi mi? Ev iznine gönderilenlere, 5 yıldan az cezanız kaldıysa hiç dönmeyin, denmedi mi? Kim çıkardı, kim destekledi bunu; unutmuş gibi şimdi idam isteyenler” ifadelerini kullandı.

Akif Beki’nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

“19 yaşındaki polis katili hangi suçlara bulaştıysa onlaraydı infaz indirimi. Peki hangi suçlara mı bulaşmış? Uyuşturucu, gasp, yağma, yaralama, hırsızlık, cinsel saldırı ve çocuk istismarı… İnfaz düzenlemesi, devlete ve büyüklerine karşı düşünce, ifade suçlularını kapsamıyordu. Tutuksuz yargılanması gerekirken tutuklu yargılananları da. Ama asıl içeride tutulması gereken cinayet gibi suçlardan mahkumları, kader kurbanı diye bırakıyordu.

‘ŞİMDİ İDAM İSTEYENLER DESTEKLEDİ İNFAZ İNDİRİMİNİ’

İnfaz indirimi, 5 yıl ceza alana 3 yılda çıkma imkânı sağlıyordu. Önce kapalıya, oradan açığa, oradan da yallah ev iznine. Tahliyeleri, 3 yıl erkene çekiliyordu. Aynı infaz indirimi, 2023’te güncellenmedi mi? Ev iznine gönderilenlere, 5 yıldan az cezanız kaldıysa hiç dönmeyin, denmedi mi? Kim çıkardı, kim destekledi bunu; unutmuş gibi şimdi idam isteyenler.

Polis katili, siyah çöp poşetiyle hayvan taşıma aracına konarak adliyeye götürüldü. Adalet sistemindeki yanlışlık, böyle kanun dışı muamele ve öfke gösterileriyle düzeltilebilir mi? Ülkeyi zaten adamına göre, keyfi hukuk uygulamaları Teksas’a çevirmemiş gibi yapıyorlar bir de. Caydırıcı cezalar, eşit işleyen bir hukuk düzeni ve adil bir infaz sistemi getirmeden suçla etkin mücadele bu kadar olur işte.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version