Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sakarya’da makarna fabrikasında patlama: Fabrika müdürü tutuklandı

Sakarya’da makarna fabrikasında patlama: Fabrika müdürü tutuklandı


Sakarya’da bir işçinin öldüğü, 30 kişinin yaralandığı Oba makarna fabrikasındaki patlamaya ilişkin gözaltına alınan 6 şüpheliden fabrika müdürü U.V. tutuklandı.

Hendek ilçesindeki Oba makarna fabrikasının yükleme alanı ve değirmenin bulunduğu bölümde, 15 Eylül’de saat 13.00 sıralarında silolardaki gaz sıkışması nedeniyle yaşanan patlamayla birlikte yangın çıkmıştı. Patlamada işçi Mesut Simay (27) hayatını kaybederken, 6’sı ağır, 30 kişi yaralanmıştı.

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, patlamayı araştırmak üzere 2 müfettiş görevlendirildi.

Hendek Cumhuriyet Başsavcılığı’nın olayla ilgili soruşturması kapsamında, aralarında fabrika sahipleri ve yöneticilerinin de bulunduğu 7 şüpheli, Hendek Adliyesi’ne ifadeye çağrıldı. Savcılıkta ifadeleri tamamlanan şüphelilerden 2’si fabrika sahibi olmak üzere 6 kişi gözaltına alındı, 1’i ise ifadesi sonrası serbest bırakıldı.

FABRİKA MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

Sakarya’da 1 kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin yaralandığı makarna fabrikasındaki patlamaya ilişkin gözaltına alınan 6 kişiden fabrika müdürü V.U. tutuklandı. Fabrika sahibi 2 kişi ile iş güvenliği uzmanı, değirmen sorumlusu ve elektrik bakım uzmanı ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version