Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sağanak yağış İzmir ve Muğla’da etkili oldu


İZMİR / MUĞLA – Sağanak yağış İzmir’in Gaziemir ve Buca ilçelerinde su baskınlarına, Menderes’te yolların geçmesine neden oldu. Muğla’da ise yağış trafik akışını olumsuz etkiledi.

 

İzmir ve Muğla’da gece saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış su baskınları, yol çökmeleri ve trafikte aksamalara neden oldu. İzmir’de etkili olan yağış birçok ilçede hasara neden olurken, Gaziemir ilçesi Akçay Caddesi’nde yollar göle döndü. Bazı vatandaşların ayakkabılarını eline alıp, biriken suya basarak yolun karşısına geçtiği görüldü. Buca ilçesine bağlı Vali Rahmi Bey Mahallesi’nde bir araç yağış sebebiyle göçen yolun içine düştü. 

 

Menderes ilçesinde ise Ahmetbeyli Mahallesi Maydonoz Koyu’nda şiddetli yağış sonrası bazı ev ve iş yerlerini su bastı, yollarda çökme meydana geldi. Park halindeki bir otomobil denize sürüklendi. Çukuraltı Mahallesi’nde de bazı evler ile Özdere Mahallesi’nde belediyeye ait kapalı otoparkı su bastı, bir istinat duvarı yıkıldı. Duvarın yıkılması sonucu park halindeki bazı araçlarda hasar meydana geldi. Bölgede sel sularının sürüklediği molozlar Özdere Oğan Timinci İlkokulu’nun bahçesinde de hasara neden oldu. Okulda tedbir amacıyla eğitime bir gün ara verildi. 

 

MUĞLA’DA HORTUM, SU BASKINLARI

 

Muğla’da da etkili olan sağanak yağış, ulaşımı ve günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Marmaris’in Selimiye ve Turunç mahallelerinde meydana gelen yağış sonucunda, yamaçlardan yola düşen kayalar ulaşımda kesintilere sebep oldu. Kent merkezinde ise sürücüler, su birikintileri nedeniyle aracını kullanmakta zorluk çekti.

 

Sabah saatlerinde Datça ilçesinde etkili olan sağanak, İskele Mahallesi Kumluk Plajı açıklarında deniz üzerinde hortum oluşumuna neden oldu. Hortum, herhangi bir hasar vermeden kısa süre içinde etkisini yitirdi. Dalaman ilçesinde, öğle saatlerinde etkili olan sağanağın ardından bazı caddelerde su birikintileri oluştu, Bodrum’da ise yağmur sonrasında denizin rengi değişti. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version