Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: “Türkiye, Suriye’den askerlerini çekmeyi görüşmeye hazır”

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Erdoğan ve Putin Astana’da görüşecek


Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ‘Türkiye’nin Suriye’den askerlerini çekmeyi görüşmeye hazır olduğunu ancak henüz belirli koşullar üzerinde anlaşmaya varılmadığını’ söyledi. Lavrov, ‘Suriye hükümetine göre Ankara ile ilişkilerin normalleşmesi için Türk askerlerinin Suriye’den nihai olarak çekilme sürecine ilişkin net bir karar alınması gerektiğini’ anlattı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşme çağrısında bulunmuştu. Erdoğan’ın uzun süredir Esad’la görüşmek için her yolu denediği biliniyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkiler hakkında açıklamalarda bulundu. Russia Today (RT) televizyon kanalına konuşan Lavrov, Rusya, Türkiye, Suriye ve İran’ın yakın gelecekte Ankara ve Şam arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesini görüşmek üzere bir toplantı daha yapmayı planladıklarını söyledi.

TASS’a konuşan Lavrov, Suriye hükümetine göre Ankara ile ilişkilerin normalleşmesi için Türk askerlerinin Suriye’den nihai olarak çekilme sürecine ilişkin net bir karar alınması gerektiğini’ aktardı. Lavrov, şunları söyledi:

 

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version