Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Roboski Katliamı 153’üncü ayında: Unutturmayacağız


ANKARA – Roboski Katliamı’nın 153’üncü ayında yapılan açıklamada konuşan İHD Ankara Şube Eşbaşkanı Ömer Faruk Yazmacı, “Savaş ile toplum yönetilmez. Roboski’ye adalet gelmeden Türkiye’ye adalet gelmeyecektir” dedi. 

 

Roboski İçin Adalet Girişimi, Roboski Katliamı’nın 153’üncü ayı nedeniyle Sakarya Caddesi’nde açıklama gerçekleştirdi. “Roboski bir daha asla” pankartının açıldığı açıklamada, basın metnini İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi Eşbaşkanı Ömer Faruk Yazmacı okudu. 

 

Yazmacı, Roboski Katliamı’nı yapanların 13 yıldır sistemin koridorlarında gezdiğine dikkat çekerek “Hukuku göremediğimiz 153 ay. Cezasızlık 665 haftadır sürmekte. Roboski’de 19’u çocuk, 34 sivil insanımızın katledilmesinden bugüne geçen 4658 günde; yönetenler, meclis, yargı, AYM ve AİHM elbirliğiyle adaletsizliği yaşatıyor” şeklinde konuştu. 

 

Yazmacı konuşmasına şu şekilde devam etti: “Yönetenler, İsrail’in katliamlarını açıklamalarına taşırken, yaşattıkları katliamları görmezden gelir, adalet mekanizması çalıştırılmazken Roboski’ye ziyarete gider sadece. Unutulmasın; yerkürenin insanını bir sayıya çeviren, ekonomik planlar ve kaynak paylaşımı dışında derdi olmayan savaş, iktidarların varoluş oyuncağıdır. Savaş ile toplu yönetilmez. Roboski’ye adalet gelmeden Türkiye’ye adalet gelmeyecektir. Roboski de dahil, tüm insan yaşamını ve özgürlüklerini ortadan kaldıran katliamlara, savaşa ve şiddete karşı, hepimiz itiraz hakkımızı kesintisizce kullanacağız. Roboski Katliamı’nın sorumlularının açığa çıkarılması, yargılanması ve gereken cezalara çarptırılması tüm yaşam hakkı ihlalleri için hayati önemdedir. Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version