Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Putin; Ukrayna ile ateşkes mümkün mesajı verdi, 3 ülkeyi işaret etti

Putin; Ukrayna ile ateşkes mümkün mesajı verdi, 3 ülkeyi işaret etti


Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna’nın da müzakerelere devam etmeye niyetli olması durumunda ateşkes görüşmelerine hazır olduğunu belirtti. Barış görüşmelerinde arabuluculuk yapabilecek ülkeler için Çin, Brezilya veya Hindistan’ı işaret etti. Bu 3 ülkenin BRICS üyesi olması dikkat çekti.

Rusya’nın Vladivostok kentinde düzenlenen Doğu Ekonomik Forumu’ndaki bir panelde konuşan Putin’e hangi ülkelerin Ukrayna ile barış görüşmelerine yön verebileceği soruldu. Putin, “Öncelikle Çin Halk Cumhuriyeti, Brezilya, Hindistan. Ortaklarımla temas halindeyim… Birbirimize güveniyor ve itimat ediyoruz” dedi. Putin sözlerine şöyle devam etti: “Eğer Ukrayna’nın müzakereleri sürdürme arzusu varsa, bunu yapabilirim.”

Putin, İstanbul’da daha önce yapılan barış görüşmelerinin yeni bir ateşkes için temel oluşturabileceğini belirtti. “Onlarla müzakere etmeye hazır mıyız? Bunu yapmayı hiçbir zaman reddetmedik, ancak bazı geçici talepler temelinde değil, İstanbul’da üzerinde anlaşmaya varılan ve fiilen başlatılan belgeler temelinde” dedi.

Rusya Devlet Başkanı, geçtiğimiz günlerde Ukrayna’nın Kursk saldırısının barış görüşmelerini imkansız hale getirdiği yönünde yorumlarda bulunmuştu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version