Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Putin imzaladı; Rusya, Çin’in ardından en büyük ikinci ordu olacak

Putin imzaladı; Rusya, Çin’in ardından en büyük ikinci ordu olacak


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Pazartesi günü Rus ordusunun düzenli mevcudunun 180 bin asker artırılarak 1,5 milyon aktif askere çıkarılması emrini verdi. İmzalanan kararnamenin uygulanmasının ardından Rusya, Çin’den sonra personel sayısı bakımından dünyadaki en büyük ikinci orduya sahip olacak.

Kremlin’in internet sitesinde yayınlanan Putin’in imzaladığı yeni bir kararnamede, silahlı kuvvetlerin toplam büyüklüğünün 2,38 milyon kişiye çıkarılması ve bunun 1,5 milyonunun aktif asker olması gerektiği belirtildi.

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü (IISS) verilerine göre bu kararın ardından Rusya, ABD ve Hindistan ordusunu askeri personel açısından geride bırakacak ve Çin’in ardından en büyük ikinci ordu olacak. IISS verilerine göre, Çin’in 2 milyondan fazla aktif görevde hizmet personeli var.

Putin, son 3 yılda 3. kez orduyu genişletti

Bu kararname ile Putin, Şubat 2022’den bu yana Rusya ordusunu üçüncü kez genişletmiş oldu.

Daha önce asker sayısının 137 bin ve 170 bin artılıması emrini veren Putin, bu sefer ordunun düzenli mevcudunun 180 bin artırılması gerektiğine karar verdi. Böylece yaklaşık 2 yılda Rus ordusunun aktif personel sayısı yarım milyona yakın artırılmış oldu.

Yaklaşık iki yıl önce seferberlik ilan edilen Rusya’da Putin’in şimdilik yeni bir seferberlik planlanmadığı belirtiliyor. Rusya, dünyanın birçok yerinden gönüllü olarak orduya katılanlara büyük meblağlar ödüyor. Rusya vatandaşı olmayan gönüllülere orduda belli bir süre yer almak koşulu ile vatandaşlık vadediyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version