Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Putin, Batı’yı yine nükleer silahlarla tehdit etti

Putin, Batı’yı yine nükleer silahlarla tehdit etti


Anatoly Maltsev / AFP

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çarşamba günü Batılı ülkeleri Rusya’nın konvansiyonel füzelerle vurulması halinde nükleer silah kullanabileceği ve Moskova’nın nükleer bir güç tarafından desteklenen herhangi bir saldırıyı ortak saldırı olarak değerlendireceği konusunda uyardı.

Batılı ülkeler, Ukrayna’nın Rusya topraklarını konvansiyonel Batı füzeleri ile vurma fikrine izin verip vermemeyi tartışırken Rusya, nükleer doktrini değiştirme tehdidi ile cevap verdi. Putin, Ukrayna’nın batılı ülkelerin konvansiyonel füzeleri ile Rusya topraklarını vurması halinde nükleer silah kullanabileceklerini söyledi.

Putin: Ortak sladırı olarak değerlendiririz

Rusya Güvenlik Konseyi toplantısını açan Putin, değişikliklerin Rusya için yeni tehdit ve riskleri ortaya çıkaran ve hızla değişen küresel tabloya bir cevap niteliğinde olduğunu söyledi. Özellikle önemli bir değişikliğin altını çizmek istediğini belirten Putin; “Nükleer olmayan herhangi bir devlet tarafından, ancak nükleer bir devletin katılımı ya da desteğiyle Rusya’ya yönelik saldırının, Rusya Federasyonu’na yönelik ortak saldırı olarak değerlendirilmesi önerilmektedir” dedi.

“Rusya’nın nükleer silah kullanımına geçiş koşulları da net bir şekilde belirlenmiştir” diyen Putin, Moskova’nın kendisine karşı kitlesel bir füze, uçak ya da insansız hava aracı fırlatıldığını tespit etmesi halinde böyle bir hamleyi değerlendireceğini sözlerine ekledi.

Ukrayna şantaj olarak değerlendirdi

Putin’in nükleer tehdidine Ukrayna tarafından tekpi gecikmedi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, Putin’in sözlerine cevaben “Rusya’nın artık nükleer şantaj dışında dünyayı korkutacak hiçbir aracı kalmadı” dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, aylardır Batılı müttefiklerine, Moskova’nın saldırı düzenleme kabiliyetini sınırlandırmak için Ukrayna’nın uzun menzilli ABD ATACMS ve İngiliz Storm Shadows dahil olmak üzere Batılı füzeleri Rusya topraklarına ateşlemesine izin vermeleri çağrısında bulunuyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version