Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Paralimpik triatlon yarışları, Seine Nehri’nin kirliliği nedeniyle ertelendi

Paralimpik triatlon yarışları, Seine Nehri’nin kirliliği nedeniyle ertelendi


Paris’de düzenlenen Paralimpic Oyunlarında Pazar sabahı erken saatlerde yapılması planlanan 11 triatlon yarışı Seine Nehri’ndeki su kirliliği nedeniyle ertelendi. Şiddetli yağmurun nehirdeki kirlilik seviyesini arttırdığı belirtiliyor.

Fransız yetkililer, hem Paris Olimpiyatları hem de Paralimpik Oyunları’nda Seine Nehri’nin yaklaşık 100 yıl aradan sonra tekrar yüzülebilir hale getirilmesi için yaklaşık 1.4 milyar Avro (1.5 milyar $) harcadı. Paris Olimpiyatları’nda da triatlon yarışları defalarca ertelenmişti.

Paris 2024 organizasyon komitesi ve Dünya Triatlonu tarafından yapılan ortak açıklamada, 11 paratriatlon etkinliğinin, yapılacak su testlerinin izin vermesi halinde Pazartesi günü yapılmasının planlandığı belirtildi.

Paris Belediye Başkan Yardımcısı Pierre Rabadan Pazar günü öğleden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, “Cuma günü çok yağmur yağdı ve ardından Cumartesi günü de yağmur yağdı. Bu nedenle uluslararası federasyon ve organizasyon komitesi tedbir amacıyla tüm etkinlikleri bir günlüğüne, muhtemelen yarına kadar ertelemeye karar verdi.” dedi.

OLİMPİYATLAR | Erkekler triatlon yarışı, Seine Nehri’ndeki kirlilik nedeniyle ertelendi

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version