Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Özgür Özel’den ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diyen teğmenlere destek

‘CHP, üç siyaset tarzını birlikte deniyor ama eksik olan şu…’


CHP lideri Özgür Özel, genç teğmenlerin yemin töreninde attığı tartışma yaratan “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganına destek verdi. Özgür Özel, “Size benzeyip de hepimiz Trikopis’in askerleriyiz mi diyeceklerdi. Elbette Mustafa Kemal’in askerleri onlar” dedi.

Özel, partisinin Ankara İl Danışma Kurulu toplantısındaki konuşmasında, genç teğmenleri kutladı. Konuşması sırasında “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atılınca Özel, şunları söyledi:

“Milletimizin gözbebeği TSK için de çok önemli bir aydır. Mezuniyet törenlerini yapıyorlar. Bu törenlerde ilk kez ve acayip keyifli bir şekilde, genç kadın teğmenler. Onları yürekten alkışlıyorum.

Tören bittikten sonra Harbiye’de bir gelenek var, kılıç çekiyorlar, birbirlerine vura vura toplanıyorlar, birinci de ant içiyor. Bu metin 2016 yılına kadar okunan metin. 2026 yılından sonra metni biraz kendilerine benzettiler, olsun varsın. Birileri bu metinden rahatsız olmuş, sonrasında “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” demişler. Birileri rahatsız olmuş. Ne diyeceklerdi. Sizin müteveffa kanaat önderiniz gibi, bu çocuklar size benzeyip de hepimiz Trikopis’in askerleriyiz mi diyeceklerdi. Elbette Mustafa Kemal’in askerleri onlar. Mustafa Kemal’in askeriyiz demeyen bir teğmen varsa, yandığımızın resmi ordadır.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version