Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Özel’in Erdoğan’a kalkan olmasının nasıl bir izahı olabilir?’

‘Özel’in Erdoğan’a kalkan olmasının nasıl bir izahı olabilir?’


New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın Türkevi için Türk iş insanları ve bürokratlardan rüşvet aldığı iddiaları sonrası CHP lideri Özgür Özel’in “Türkiye rüşvet vermeye ihtiyaç duyacak bir ülke değil, öyle bir acziyet içinde değil” demesi tartışmalara neden oldu. Gazeteci Ruşen Çakır, Özel’in bu çıkışını “Kraldan çok kralcı” olarak nitelendirdi ve “Yoksa Erdoğan’ın müstakbel mağdurlarına yeni biri daha mı katılıyor?” sorusunu yöneltti.

Ruşen Çakır, “Özel’in bu kadar hızlı bir şekilde Erdoğan’a kalkan olmasının nasıl bir siyasi izahı olabilir? Önceki gün yaptığım yayında da söylemeye çalıştım. Bu tür jestlerin karşılığında Erdoğan’dan bir şeyler koparmayı düşünüyorsa Özel yakın tarihten hiç ders almamış demektir” dedi.

Ruşen Çakır’ın Medyascope TV‘de yer alan yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Şu günlerde ABD’nin bir numaralı gündem maddesi olan New York Belediye Başkanı Eric Adams davası gözleri Türkiye’ye ve doğal olarak Erdoğan’a çevirmişken, kendisi daha ağzını bile açmamışken Özel’in bu kadar hızlı bir şekilde Erdoğan’a kalkan olmasının nasıl bir siyasi izahı olabilir?

Önceki gün yaptığım yayında da söylemeye çalıştım. Bu tür jestlerin karşılığında Erdoğan’dan bir şeyler koparmayı düşünüyorsa Özel yakın tarihten hiç ders almamış demektir. CHP’den örnekler verelim: Erdoğan siyasi yasaktan Deniz Baykal sayesinde kurtuldu ama onun kaseti çıktığında “Ne özeli, genel bu genel” demekten geri durmadı. İşin ilginci aynı Baykal 7 Haziran 2015 seçimlerinde bozguna uğrayan Erdoğan’ı ilk ziyaret eden kişi olup ona bir hayat öpücüğü verdi. Bir iddiaya göre karşılığında TBMM Başkanı olmayı umuyordu, tabii olmadı.

Kemal Kılıçdaroğlu da 7 Ağustos 2016’da Yenikapı’da düzenlenen 15 Temmuz darbe girişimine karşı mitinge katıldı ve birkaç gün sonra Erdoğan tarafından “FETÖ işbirlikçisi” olarak suçlanmaya başlandı…”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version